Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De cast van 'Charlie'.</p>

• De cast van 'Charlie'.

(Foto: Dirk Molenaar)

Cultuur Station speelt musical ‘Charlie’ in De Ondernemersfabriek

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De musical 'Charlie' is gebaseerd op het verhaal van 'Charlie & the Chocolate Factory'. In het laatste weekend van mei worden vier voorstellingen gegeven op een passende locatie. De Ondernemersfabriek is opengesteld om de spelers van Het Cultuur Station te laten schitteren.

"We waren voor deze voorstelling op zoek naar een industriële ruimte", geeft Evelien Isphording aan. "De Ondernemersfabriek is een geweldige locatie daarvoor."

Samen met collega Marlou Koevoets gaf ze de musical vorm. Het originele script is vertaald door haar moeder. Vervolgens is van alles aangepast, maar wel met behoud van de originele verhaallijn. Gesneden koek voor regisseuse Evelien, die op jaarbasis zo'n tien tot vijftien verschillende producties voor haar rekening neemt. Collega Marlou is als zangcoach verantwoordelijk voor zang en muziek. Op basis van auditie zijn voor deze musical de beste zangers en zangeressen geselecteerd.

Tijdens de doorloop wordt alles genoegzaam gadegeslagen door Jesse Kliek, directeur van De Ondernemersfabriek. Dagelijks is hij druk om tuinen aan te leggen en te onderhouden. Zijn hoveniersbedrijf heeft hij anderhalf jaar geleden uitgebreid met de verhuur van werkruimte aan zzp-ers. 'Zo ontstaat een community waar mooie dingen uit ontstaan', vertelde Jesse in een eerder interview. "De volgende stap is dat de middenruimte in de Ondernemersfabriek beschikbaar is voor evenementen. Alles past zolang het creatief en leuk is en een toevoeging voor Schoonhoven en de Krimpenerwaard", maakt hij duidelijk. "We gaan de komende tijd veel nieuwe dingen ontwikkelen. Deze musical is een mooie eerste stap."

De Nederlandse versie van het verhaal is 'Sjakie en de Chocoladefabriek'. "Als kind heb ik het boek gelezen en ademloos naar de film gekeken", stelt Marlou. In één adem vertelt ze het verhaal van Charlie, een arm jongetje dat woont bij zijn opa en oma. In het dorp staat de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. De fabriek waar niemand lijkt te werken. Het kind dat een gouden wikkel vindt in zijn chocoladereep, mag naar binnen voor een rondleiding. Charlie is de gelukkige en beleeft in de fabriek allerlei avonturen.

De musical Charlie wordt in vier voorstellingen opgevoerd op zaterdag 28 en zondag 29 mei in De Ondernemersfabriek, Achterwetering 24 in Schoonhoven. Tickets kosten 15 euro per persoon. Kijk voor alle informatie op www.hetcultuurstation.nl.

Dirk Molenaar

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten