Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Erwin van der Heul bij zijn visitekaartje: het drijvende, ronde havenkantoor in IJsselstein.</p>

• Erwin van der Heul bij zijn visitekaartje: het drijvende, ronde havenkantoor in IJsselstein.

(Foto: schermafbeelding)

Erwin van der Heul genomineerd voor Vakwerk Awards

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Erwin van der Heul is genomineerd voor de Vakwerk Awards. De Schoonhovenaar hoort komende maand -op 9 juni, tijdens het Bouwfestival XXL- waar het eventueel toe leidt.

‘Overdonderd’ was de vakman toen hij onlangs met een smoes naar de TV-studio in Baarn was gelokt. “Onder het mom dat ze de entree van de studio wilden verbouwen, ging ik een kijkje nemen. Ze bleven maar aanhouden namelijk, terwijl ik de komende maanden al helemaal vol zit. Eenmaal binnen bleek waarom ze zo volhardend waren geweest. Ik kwam met de overige genomineerden rechtstreeks in een show terecht, waarin ons werk centraal stond.”

Visitekaartje
Een grote verrassing natuurlijk, waarbij de schrik al snel plaatsmaakte voor trots. “Het genomineerde werk -een drijvend, houten en rond havenkantoor in jachthaven Marnemoende te IJsselstein- is wel een visitekaartje van me. De opdracht was een havenhuisje bouwen, van waaruit de havenmeesters een volledig overzicht hebben. Ik heb er ziel en zaligheid in gestoken en vind het mooi dat daar waardering voor is, ook vanuit de bouwwereld.”

Erwin maakte alle elementen prefab klaar in zijn werkplaats. Als een reusachtig bouwpakket monteerde hij het het later ter plaatse. “Op het moment suprême was het best spannend of het allemaal paste. Dat bleek gelukkig het geval.”

Het bijzondere aan het bouwwerk, de jury raakte er niet over uitgesproken, is de ronde vorm van het havenkantoor annex ambachts-kunstwerk op het water. “Ik hou wel van een uitdaging”, lacht Erwin. “Het was een gewaagd project. Des te mooier dat het allemaal uitkomt zoals gepland.”

Concurrentie
Erwin moet nog even afwachten wat de jury in zijn categorie (aan- en verbouw) beslist. Hij moet daarbij concurreren met bouwers uit Leeuwarden en Katwijk, die respectievelijk een tuinhuis met buitenkeuken en een glazen overkapping van een restaurant maakten. Ondertussen mogen sympathisanten ook hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. “Ik laat het allemaal maar even over me heen komen”, zegt Erwin bescheiden. “De overall-hoofdprijs is een nieuwe bedrijfsbus. Daar zou ik geen nee tegen zeggen..”

Erwin werkt inmiddels vier jaar als zzp’er in de bouw, na eerst twintig jaar bij een aannemer de kneepjes van het vak te hebben geleerd. “Ik pak eigenlijk alles aan, waarbij het mijn uitdaging is om mensen blij te maken met mijn werk”, aldus de Schoonhovense vakman.

Meer informatie en stemmen: www.vakwerk-awards.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten