Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marc Molenaar aan het woord.
• Marc Molenaar aan het woord. (Foto: Jan Timmer)

Molen Den Arend verwent ‘Vrienden’

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT •  Molen Den Arend heeft mooie plannen voor de toekomst, zo bleek tijdens de Vriendenavond in Bergambacht.

De Vriendenavond, voor bedrijven die Molen Den Arend met een jaarlijkse donatie ondersteunen, is alweer een tijd een traditie. 

“Hun support is onmisbaar om dit monumentale en voor Bergambacht gezichtsbepalende monument in stand te houden”, weet voorzitter Marc Molenaar (what’s in a name!). “We zijn dan ook erg blij met die steun en hopen dat nog meer bedrijven zich willen aansluiten bij het vriendencollectief.” 

Het bestuur is voornemens om de molen de komende tijd nog meer voor het voetlicht te brengen. Bijvoorbeeld als expositie- en excursielocatie voor dagjesmensen, scholen en bedrijven. Ook is inmiddels de band met de lokale historische vereniging aangehaald. Zo zijn er plannen om een speciale route te ontwikkelen, waarin Molen Den Arend een rol speelt. 

Arjenne Timmer, directeur van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, kwam tijdens de Vriendenavond vertellen over haar organisatie en de bijzondere band met Stichting Molen Den Arend: 

“Wij runnen in samenwerking met hen de Molenwinkel, waar mensen voor ambachtelijk meel, een keur aan streekproducten en de leukste cadeauartikelen terecht kunnen. Zij worden daarbij geholpen door onze deelnemers. Elke dinsdag tot en met vrijdag kan men er tussen 10.30 en 15.00 uur terecht.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten