Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Badeendjes kiezen het ruime sop in Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK •  In Lekkerkerk vond zaterdagmiddag dan eindelijk de badeendjesrace plaats van Team Nederlek. Een evenement dat al gepland stond voor 2020, maar door corona twee jaar moest worden uitgesteld. Particulieren en bedrijven konden badeendjes kopen per drie of per negen stuks. Alle opbrengst gaat naar Alpe d’HuZes, het goede doel waar Team Nederlek zich voor inzet.

Bijna vijfduizend badeendjes kozen het ruime sop in de singel bij de Jan Ligthartstraat. De eerste race was de ‘Dutch Duck Race’; alle circa vijftienhonderd rode, witte en blauwe eendjes werden losgelaten. Met hulp van de brandweer Lekkerkerk was er genoeg stroming om de eendjes naar de finish te laten dobberen.

Toen de winnende eendjes over de finish waren, werden ze allemaal opgevist voor nóg een ronde. Deze tweede ronde was voor alle vijfduizend eendjes. Weer werd er stroming gemaakt en dat was hard nodig, want de wind dreigde de eendjes terug te blazen naar de start. Nadat ook in deze race de winnende eendjes bekend waren, konden alle plastic diertjes weer worden opgevist.

“We kijken terug op een geslaagde middag en gaan ons nu opmaken voor Alpe d’HuZes”, laat het team weten. Zaterdag 28 mei reist het team af naar Frankrijk om op donderdag 2 juni de col Alpe d’Huez te beklimmen voor de strijd tegen kanker.

Foto’s: Martijn Kuiler.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten