Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: schermafbeelding

Toneelvereniging Grimas speelt alsnog ‘Anne en Zef’

  •   keer gelezen

GOUDERAK • Toneelvereniging Grimas brengt alsnog de voorstelling Anne en Zef op de planken. De uitvoering in verband met 75 jaar bevrijding moest twee jaar worden uitgesteld vanwege corona.

Vier leden van de Gouderakse toneelvereniging spelen het verhaal van nog steeds bestaande bloedwraak in combinatie met het leven van Anne Frank.

Op vrijdag 20 mei wordt het stuk ten uitvoer gebracht voor de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Ixieje uit Moordrecht en de basisscholen in Gouderak.

Dorpshuis
Woensdag 25 mei is er een gratis voorstelling in het Dorpshuis te Gouderak (die één uur duurt) voor alle belangstellenden, aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan door een mail te sturen naar janneke.oostrom@gmail.com. Er is plek voor 200 toeschouwers.

Albanië
Het toneelstuk Anne & Zef is speciaal door Ad de Bont geschreven en geïnspireerd op een krantenartikel over bloedwraak in Albanië. Meer dan duizend Albanese kinderen zitten thuis ondergedoken, omdat hun familie is verwikkeld in een bloedwraakvete. De schrijver weet het verhaal te linken aan het lot van Anne Frank.

De Bont geeft zelf de volgende toelichting: “De holocaust was een vernietigingsmachine die met niets is te vergelijken, maar ook in bloedwraak zit een groot systematisch element. Ik ben op zoek gegaan naar een verpersoonlijking van de gevolgen van die systemen in twee jonge mensen. Een liefdesgeschiedenis als tegenkracht van de vernietiging. Je kunt iets vreselijks meemaken, maar je kunt het doorstaan...”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten