Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De optocht met scania-oldtimers.
• De optocht met scania-oldtimers. (Foto: )

Scania-oldtimers toeren door regio

  •   keer gelezen

REGIO • Een stoet van vijftig vrachtwagenoldtimers van de Scania V8 Classic Tour rijdt zaterdag 21 mei een route door de regio.

Over de M.A. Reinaldaweg vanaf Linschoten gaat de colonne richting Benschop, waar de trucks op de rotonde van de N210/N204 omkeren. Vervolgens gaat het over de N228 langs Haastrecht en Oudewater richting Gouda.

“Het zijn de oude Scania 8 cylinders van het type 140 en 141, met bouwjaar tussen 1969 en 1980”, geeft Wim Lagerweij uit Zegveld namens de organisatie van de Scania V8 Classic Tour aan. “Dit zijn beroemde vrachtwagens onder de oudere chauffeurs, want dit waren destijds de sterkste trucks die er te koop waren. Het geluid, de betrouwbaarheid en zuinigheid maakten het verhaal compleet, waarmee het legendarische vrachtwagens zijn geworden. Het zijn oldtimers die elk jaar toch even uit de schuur gehaald moeten worden. Zo’n activiteit is een geweldige stimulans om het voertuig rijdend te houden. Voor het publiek is het prachtig om de oldtimers voorbij te zien komen. Het geluid van de V8 motoren van Scania roept herinneringen op. Daarbij is het een bijzonder kleurrijke verzameling in vele variaties.”

De rit start bij Linschoten, waar de deelnemers via een dubbele actie tussen twee rotondes elkaar nog extra tegenkomen. Daarna volgt de optocht over de eerdergenoemde wegen. Lagerweij: “Uiteraard wordt het publiek verzocht voldoende afstand te houden voor ieders veiligheid.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten