Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk.
• Het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk. (Foto: Martijn Kuiler)

Krimpenerwaard opent twee nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen Oekraïne

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard opent binnenkort twee nieuwe locaties voor de langdurige opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk, waar zestien wooneenheden worden geplaatst, en een uitbreiding van de huidige opvanglocatie in Krimpen aan de Lek.

De gemeente Krimpenerwaard zorgt ervoor dat 140 vluchtelingen plek krijgen in een gemeentelijke opvanglocatie. Inmiddels zijn twee langdurige opvangplekken ingericht waar 70 vluchtelingen terecht kunnen: een kantoorpand aan de Dorpsstraat in Krimpen aan de Lek en het oude raadhuis in Lekkerkerk.

“Voor de overige 70 plekken is gezocht naar een geschikte locatie”, geeft wethouder Leon de Wit aan. “Op het oude ijsbaanterrein in Lekkerkerk gaan de komende periode de voorbereidende werkzaamheden van start, zoals de aanleg van water, riolering en elektra. Daarna volgt het plaatsen van de eenheden zelf. Een eenheid biedt plek aan twee tot vier vluchtelingen. Dit is afhankelijk van de samenstelling van de groep of het gezin.”

In Krimpen aan de Lek worden wooneenheden geplaatst op het terrein achter de huidige opvanglocatie. Daar is plek voor 32 vluchtelingen.

De Wit: “Beide locaties zijn gekozen vanwege de bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook speelt mee dat deze locaties in zeer korte tijd gereed gemaakt kunnen worden voor opvang. Met deze twee nieuwe opvanglocaties biedt de gemeente Krimpenerwaard vluchtelingen uit Oekraïne een duurzame verblijfsplek aan. Een plek waar ze tot rust kunnen komen en zelfstandig kunnen leven. Ik ben blij dat we nu 140 plekken beschikbaar hebben voor Oekraïense vluchtelingen en we hun een gastvrij bed en onderdak kunnen aanbieden.”

Met de ingebruikname van deze twee aanvullende opvanglocaties, zal de noodopvanglocatie in sporthal De Meent in Schoonhoven binnenkort de deuren sluiten. Een exacte datum hiervoor is nog niet bekend.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten