• Van links naar rechts: Hans Scheffer, Johan Buijs (vanuit Zwitserland) en wethouder Coen Derickx.
• Van links naar rechts: Hans Scheffer, Johan Buijs (vanuit Zwitserland) en wethouder Coen Derickx. Foto: Jan Timmer

Gemeente Krimpen aan den IJssel, DCV en MHCK: ‘Doorpakken in belang van de sport’

Algemeen 1.667 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL  • Barrières slechten, onderling vertrouwen kweken, doorpakken. Gemeente Krimpen aan den IJssel, DCV en MHCK deden het. Als alles volgens plan verloopt hebben voetbalvereniging DCV en hockeyclub MHCK nog deze zomer allebei de beschikking over een nieuw kunstgrasveld. 

Het geld daarvoor is gereserveerd vanuit de gemeentebegroting van Krimpen aan den IJssel. Voor MHCK betekent de aanleg van een nieuw (water)veld dat haar complex aan de Driekamp straks aan alle eisen van toekomstbestendigheid voldoet. “We kunnen dan eindelijk afscheid nemen van ons oude, en al jaren geleden afgekeurde kunstgras op ons hoofdveld”, zegt voorzitter Johan Buijs. “Een enorme vooruitgang voor onze groeiende vereniging.” Ook DCV is uiterst content met de komst van kunstgras op haar hoofdveld. “Dat is zó hard nodig”, weet bestuurslid Hans Scheffer. “DCV is de laatste jaren op alle fronten fors gegroeid en dat blijft nog wel even zo doorgaan. Dit is een mooie stap om onze leden goed te kunnen faciliteren.”

‘Wij gevoel’

Misschien nog wel belangrijker dan de aanstaande aanleg van de kunstgrasvelden is het vertrouwen dat de voorbije tijd is ontstaan tussen de twee sportverenigingen en gemeente Krimpen aan den IJssel. Met grote dank aan wethouder sport Coen Derickx die in relatief korte tijd de relatie met de clubs wist te optimaliseren en daarmee een ‘wij gevoel’ creëerde. “Toen ik in 2020 wethouder werd hing er rondom deze dossiers een sfeer van ‘er is geen poen en er kan niets’”, vertelt hij. “Dat sprak me niet erg aan. Ik ging vervolgens met de clubs in gesprek en binnen een half jaar lag er een gezamenlijk en haalbaar plan. Hetgeen mij tot de conclusie bracht: ‘het kan dus wél!’ We namen afscheid van de in de loop der jaren ontstane stigma’s en gingen concreet vooruitkijken. Zo stelden we in volledige transparantie met elkaar vast dat we op de bestaande complexen van DCV en MHCK aan de slag wilden. De politiek ging vervolgens mee en er was geld voor. Ons allesomvattende doel: DCV en MHCK klaar maken voor de toekomst. Er is en wordt door alle partijen hard gewerkt om die toekomst concreet invulling te geven. Fase 1 wordt nu uitgerold. Fase 2 komt daarna. Die heeft vooral betrekking op DCV. daar moet het parkeerterrein vernieuwd worden en is het clubgebouw - op kosten van de club - aan vernieuwing toe.”

Toekomstbestendigheid

Belangrijk onderdeel van de deal met de gemeente Krimpen is dat DCV afstand doet van zijn grondeigendom op Het Waalplantsoen, met uitzondering van het clubgebouw. De clubleiding heeft daar geen moeite mee. “We zijn primair een sportvereniging en geen vastgoedbezitter”, stelt Hans Scheffer. “Toekomstbestendigheid vinden we veel belangrijker dan grondposities. Deze afspraken met de gemeente stellen ons beter dan ooit in staat om ons verder te ontwikkelen. Wethouder Derickx zijn ambtenaren verdienen in dezen een groot compliment. Mede dankzij hun inzet en visie helpen ze de sport in Krimpen geweldig vooruit.”

Door Jan Timmer

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden