Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Krimpenerwaard Intercultureel organiseert intercultureel verkiezingsdebat

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Krimpenerwaard Intercultureel organiseert maandag 7 maart een verkiezingsdebat voor mensen met een migratieachtergrond. De bijeenkomst vindt plaats in de aula van CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven. Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

“Om een juiste keuze te maken bij de gemeenteraadsverkiezingen is het noodzakelijk dat je kennis hebt van de standpunten van diverse partijen. En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, licht KIC-coördinator Helma Graveland toe. “Daarom is er op de KIC-ontmoetingsgroepen uitleg gegeven hoe een democratie werkt en wat er de komende gemeenteraadsverkiezingen gaat gebeuren. We hebben met elkaar de stemwijzer ingevuld en een schaduwverkiezing georganiseerd. Hieruit volgden een aantal stellingen en vragen, die we graag met vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen willen bespreken. Dat gebeurt tijdens het verkiezingsdebat op 7 maart.”

De praktijk wijst uit dat een laag percentage van mensen met een migratieachtergrond gaat stemmen, omdat de kennis van de politiek te gering is om een verantwoorde keuze te maken.

Graveland: “Maar na het invullen van de stemwijzer moet dit probleem opgelost zijn. De uitkomsten van de schaduwverkiezing worden tijdens het debat gepresenteerd. Aan de hand van drie stellingen mogen de partijen hun standpunten verdedigen en vragen uit het publiek beantwoorden.” 

Ook is er aandacht voor de positie van de vrouw, want op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. “Al jaren strijden vrouwen voor gelijke rechten. Maar ook met de emancipatie van de man gaat het niet zo goed de laatste tijd en daarom is het thema solidariteit. Er zijn ook mannen nodig die streven naar gelijkwaardigheid”, aldus de KIC-coördinator, die er tot slot aan toevoegt dat intercultureel ook betekent dat er geproefd gaat worden van ‘lekkere internationale hapjes’ en dat er een djembé-sessie is.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten