Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De Haastrechtse kunstenaar Marc C. Slootjes.</p>

• De Haastrechtse kunstenaar Marc C. Slootjes.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Marc C. Slootjes droomt in fictieve biografie over hoe het had kunnen gaan

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • De Haastrechtse kunstenaar Marc C. Slootjes heeft een fictieve biografie van een band geschreven met als titel The Original Sinners. Hij droomt hierin over hoe het kunnen gaan als zijn eigen band, die strandde op een Gouds muziekfestival, wel succes had gekend.

Het boek, dat de bandleden volgt vanaf hun eerste album tot de vele optredens over de hele wereld, verschijnt in het voorjaar. 

De 53-jarige kunstenaar droomde als prille twintiger van een carrière in de muziek. Slootjes schreef al op jonge leeftijd verhalen, gedichten en songteksten. Hij was medeoprichter van de band Aerodrome, die met een progressieve rockstijl optrad op kleine festivals. Het maken van een cd was een volgende stap. 

“Ik had contacten in Engeland en startte daar de voorbereidingen voor de opnamen,” vertelt Marc C. Slootjes. “Er kwam echter een kink in de kabel. Ik vond dat we over uitstekende nummers beschikten en de verwachting om een groot Gouds muziekfestival te winnen bij ons was groot. We eindigden echter teleurstellend als laatste... We kregen onderling onenigheid over de te volgen koers en de band viel uiteen. In die tijd schilderde ik al en daar ben ik mij op gaan toeleggen.”

Lopende band
De combinatie fulltime werken/schilderen beviel niet. Het opgesloten zitten tussen vier muren om de kost te verdienen achter de lopende band bij een vleesverwerkend bedrijf, beklemde Slootjes teveel. In 1998 ging hij parttime werken en de vrijkomende tijd spendeerde hij aan het maken van schilderijen.

“Ik ben een geboren Haastrechtenaar en groeide op in een natuurrijke omgeving,” zegt hij. “Een opleiding tot kok liet ik schieten, omdat ik me bijtijds realiseerde, dat in het weekeinde werken niets voor mij was. In muziek maken en schilderen kon ik mijn creativiteit kwijt. Ik stelde mijn werk ten toon in galeries en kunstbeurzen in onder meer New York, London, Wenen en op verschillende Nederlandse Art-shows en beurzen. Mijn stijl is figuratief abstract. Kenners zeggen dat ik ‘wandel’ op een koord tussen impressionisme en expressionisme.” 

Als..
Als auteur timmerde Slootjes de laatste jaren minder aan de weg. In 2011 kwam zijn dichtbundel ‘Na de stilte’ uit; twee jaar later gevolgd door zijn boek ‘Vingers als kwasten’ over zijn eerste 20 jaar als schilder. Toch fantaseerde de kunstenaar af en toe hoe zijn muziekcarrière had kunnen verlopen, als ….

Slootjes: “Mijn twee hoofdpersonen in het boek maken de oversteek naar New York en sluiten zich aan bij een band die al enige bekendheid heeft. De naam van de band wordt veranderd in The Original Sinners en het succes volgt snel. De band scoort veel hits en wint een belangrijke Amerikaanse muziekprijs. De bandleden beleven veel avonturen, maar dan blijkt dat het succes van een popartiest naast mooie ook minder fraaie kanten heeft. Net zoals in het echte leven.” 

Het boek, dat 19,95 euro exclusief verzendkosten gaat kosten, geeft Marc C. Slootjes in eigen beheer uit. Degenen die het vooraf bestellen via een mailtje (info@mcslootjes.nl), krijgen een gesigneerd exemplaar.

Wim Kroone

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten