Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De Veerpoort in Schoonhoven.&nbsp;</p>

• De Veerpoort in Schoonhoven. 

(Foto: Stephan Tellier)

Verzinkbare paal ter afsluiting Veerpoort Schoonhoven geen optie

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De gemeente Krimpenerwaard wil de Veerpoort in Schoonhoven op gezette tijden afsluiten voor gemotoriseerd verkeer. Maar hoe is nog even de vraag, want een elektrische, verzinkbare paal in het midden van het wegdek gaat ‘m niet worden.

Reden is het feit dat het gebied buiten de Veerpoort één tot twee keer per jaar blank staat vanwege hoog water. “En water en elektriciteit gaan zoals bekend niet goed samen”, lichtte wethouder Ria Boere dinsdagavond in de commissievergadering toe. “Er wordt nu naar alternatieven gekeken.”

Gedeeltelijk
De meerderheid van de gemeenteraad besloot in september 2021 de Veerpoort in Schoonhoven gedeeltelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

De Veerpoort moet daarbij in het weekend (van vrijdag 12.00 tot en met maandagochtend 8.00 uur) en op de overige dagen van 22.00 tot 8.00 uur dicht. Daarbuiten kan de poort gewoon gebruikt blijven worden door gemotoriseerd verkeer, dat vanaf het terrein Buiten de Veerpoort komt. (Via de andere zijde geldt al een doorrijdverbod.)

Praktische uitvoerbaarheid
Hoe dat moet gebeuren blijft dus nog even de vraag. “Desnoods sturen we een ambtenaar om de paal te bedienen”, grapte de wethouder, die eerder al haar twijfels had uitgesproken over de praktische uitvoerbaarheid van het plan.

De discussie over het al dan niet afsluiten van de Veerpoort duurt nu al tientallen jaren. Het onderwerp ligt gevoelig, waarbij voor- (veelal bewoners van de binnenstad) en tegenstanders (met name winkeliers) lijnrecht tegenover elkaar staan.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten