Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto:

Hotelschip vluchtelingen meert rond 1 februari af in Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Het hotelschip ‘De Holland’ meert rond 1 februari af in de Sliksloothaven te Krimpen aan den IJssel. Aan boord verblijven 63 vluchtelingen. 

Het schip met vluchtelingen lag de afgelopen tijd in Ridderkerk en blijft in Krimpen aan den IJssel maximaal acht weken liggen. 

Burgemeester Martijn Vroom: “Wij zijn blij dat we deze goed afgestemde overdracht in samenspraak met Ridderkerk hebben gedaan. In deze gemeente hebben de asielzoekers, mede dankzij vrijwilligers, een goed verblijf gehad.”

Niet veilig
Er zijn niet genoeg opvangplekken voor vluchtelingen. Vroom: “Daarom besloot het college om dit hotelschip met 63 vluchtelingen uit Syrië en Jemen een plek te bieden. Hierdoor ontstond in de AZC’s ruimte om Afghaanse asielzoekers in Nederland goed te verwelkomen. Zij hebben een bijdrage geleverd aan de internationale vredesmissie, waardoor ze in hun eigen land niet meer veilig waren.”

Vervolgens: “Het is fijn dat de gemeente Ridderkerk de vluchtelingen al wat wegwijs in Nederland heeft gemaakt. De asielzoekers hebben hierdoor al enige ervaring met het verblijf aan boord en het leven in Nederland. Toch kunnen wij hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door samen met hen te wandelen of andere dingen te doen. Inwoners die mee willen helpen, kunnen dit formulier invullen. Bellen naar het vrijwilligersloket (op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.30 uur via 0180-51 58 40) of mailen (welzijn@krimpenwijzer.nl) kan ook.”

Zie voor meer informatie de website


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten