Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123RF.com

Corona: maximale testcapaciteit bereikt & boosterprik zonder afspraak in Schoonhoven

  •   keer gelezen

REGIO • Op dit moment is de maximale testcapaciteit in de regio Hollands Midden bereikt. Wie nu belt of inlogt op coronatest.nl, kan over ongeveer 48 uur in de regio terecht. Mogelijk is er in andere regio’s eerder plek. 

‘Dat we niet verder kunnen opschalen heeft te maken met het feit dat de maximale laboratoriumcapaciteit in Nederland van 150.000 testen per dag is bereikt. Er is dus geen ruimte meer om nog meer PCR-tests te laten analyseren. Dit betekent helaas dat de wachttijden voor een test oplopen’, meldt GGD Hollands Midden.

Commerciële testaanbieders
Stichting Open Nederland (SON) gaat de GGD’en vanaf volgende week ondersteunen door ook testen af te nemen: ‘Hierdoor kan de vraag naar testen beter worden opgevangen en hopen wij dat de wachttijd voor een test afneemt. De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen’.

Het maken van een testafspraak blijft op dezelfde manier gaan: via coronatest.nl of het landelijk coronatest afsprakennummer van de GGD’en (0800-1202). 

De GGD: ‘Als bij het maken van de afspraak blijkt dat er bij GGD Hollands Midden geen plek meer is, dan verschijnt automatisch de mogelijkheid om voor een antigeen (snel)test bij een andere testaanbieder van SON te kiezen. Wie toch bij de GGD terecht wil, moet wellicht iets verder reizen of langer wachten. Let op: voor een antigeen (snel)test krijgt men geen internationale QR-code’. 

Boosterprik zonder afspraak
Zonder afspraak in de buurt een boosterprik halen, dat is binnenkort ook mogelijk op meerdere pop-up locaties in regio Hollands Midden. 

In de Krimpenerwaard kunnen inwoners op de woensdagen 9, 16 en 23 februari langskomen voor de boosterprik in de kantine van sporthal de Meent in Schoonhoven. De priktijden zijn van 09.00 - 13.00 uur. Belangstellenden zijn ook welkom voor een eerste of tweede vaccinatie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten