Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Leendert de Ridder
• Leendert de Ridder (Foto: TvCAgency)

Theaterstuk ‘Shakespeare in De Loet’ met Leendert de Ridder (Mees Kees)

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Drie creatieve inwoners van de Krimpenerwaard -Kees Dullaart, Theo Ham en Randy van Vliet- hebben het initiatief genomen om iedere twee jaar in het Loetbos een groot theaterstuk te organiseren. 

“Dit kernen overstijgende project probeert zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Krimpenerwaard te stimuleren deel te nemen aan cultuur”, lichten de initiatiefnemers toe. “Verbinding tussen de kernen is het belangrijkste uitgangspunt. Maar ook van jong en oud, amateur en professional en van cultuur met onderwijs en welzijn. Het project moet een traditie worden met een spin-off aan activiteiten, die het hele jaar door zullen plaatsvinden.”

Aftrap
Op zondagmiddag 13 maart presenteert de nieuwe stichting haar plannen tijdens een ‘aftrap’ in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek. Van 15.00-17.00 wordt informatie gegeven en een minivoorstelling vertoond. Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website.

Het stuk ‘Shakespeare in De Loet’ wordt zaterdagavond 3 september uitgevoerd. Voorzitter Theo Ham: “We willen hiervoor achter het kanocentrum een groot rond speelvlak opbouwen met daaromheen tribunes. Meer dan honderd spelers, zangers, dansers en muzikanten moeten het theaterstuk tot een succes maken. Onder hen professioneel acteur Leendert de Ridder. Hij komt oorspronkelijk uit Krimpen aan de Lek en is onder andere bekend van de Mees Kees-films.”

Iedereen die zin heeft om mee te werken aan dit ‘verrassende theaterspektakel’, kan zich aanmelden via: www.shakespeareindeloet.nl

Repetities
De initiatiefnemers zoeken mensen -‘jong en oud, ervaren en onervaren’-, die zowel voor als achter de schermen dit project tot een succes willen maken: “De repetities vinden plaats op maandagavond of zaterdagmiddag in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek en starten eind maart.”

Voor vragen: shakespeareindeloet@gmail.com

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten