Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: MARIJKE fotografeert.

Inschrijven voor Nationale Zilverdag 2022

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vanaf deze week is het mogelijk: inschrijven voor de Nationale Zilverdag 2022. Na het succes van de Digitale Zilverdag vorig jaar hoopt de organisatie op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, bezoekers weer live te mogen verwelkomen in Schoonhoven. 

De juweliers en goud- en zilversmeden maken Schoonhoven al eeuwenlang tot dé zilverhoofdstad van Nederland, samen met de unieke Vakschool Schoonhoven en het Nederlands Zilvermuseum. Op Tweede Pinksterdag worden de in Schoonhoven gevestigde ateliers aangevuld met nog meer (inter)nationale goud- en zilverkunstenaars, die hun werk presenteren tijdens Nationale Zilverdag. 

Inschrijven
Dit jaar valt de Nationale Zilverdag op 6 juni. Inschrijven als deelnemer of standhouder is vanaf deze week mogelijk via de website. De inschrijving is vrijblijvend: bij annulering van de Zilverdag wordt de deelnemersbijdrage geretourneerd.

De tentoonstelling met wedstrijdelement Silver Challenge, een grote publiekstrekker van de jaarlijkse Nationale Zilverdag, vindt dit jaar ook opnieuw plaats. Iedereen die wil meedoen kan zich inschrijven. Deelnemers hoeven geen edelsmid te zijn. Hun werk moet linken aan het thema ‘Pixel’.

Er zijn twee prijzen te winnen: de Publieksprijs en de Vakjuryprijs. Voor kinderen is er een Junior Challenge.

Opgeven voor de Silver en Junior Challenge kan tot 18 maart via de website zilverdag.nl/silverchallenge

Extra festiviteiten
Tijdens de Zilverdag ontmoeten bezoekers niet alleen (inter)nationale goud- en zilversmeden, graveurs, edelsmeden en andere kunstenaars met edelmetalen, maar kunnen ze ook genieten van allerlei extra festiviteiten in de binnenstad. Zo is er een horecaplein, volop muziek en een unieke workshop.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten