Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: schermafbeelding

Pieter Paans geïnstalleerd als nieuwe burgemeester gemeente Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De gemeente Krimpenerwaard heeft in de persoon van Pieter Paans een nieuwe burgemeester. De oud-wethouder van Papendrecht werd donderdagavond geïnstalleerd tijdens een ingetogen bijeenkomst in de raadzaal te Lekkerkerk.

Hij is hiermee de opvolger van Roel Cazemier, die woensdag afscheid nam.

Paans wil een burgemeester zijn die ‘tussen de mensen staat’, zo sprak hij: “Ik ben trots maar vooral dankbaar deze functie aan te gaan. Ik zie volop uitdagingen en kansen en hoop, zodra het kan, met zoveel mogelijk inwoners en andere betrokkenen kennis te maken.”

Vertrouwen
Pascal van der Hek (VGBK) richtte namens de hele gemeenteraad een welkomstwoord aan de nieuwe burgemeester: “We kijken uit naar een goede samenwerking. Daar hebben we ook alle vertrouwen in. We zijn ervan overtuigd dat we in u een burgemeester hebben die aan vrijwel alle gestelde eisen voldoet.”

Commissaris van de Koning Jaap Smit omschreef Pieter Paans als iemand die ‘met twee benen op de grond staat’: “Hij is recht voor z’n raap en een echte teamplayer. Iemand met een schat aan ervaring op zowel bestuurlijk als maatschappelijk vlak.” Richting de hoofdpersoon: “Ik begrijp de keuze: deze vacature is u op het lijf geschreven.” 

Ook wethouder en loco-burgemeester Lavinja Sleeuwenhoek heette Paans van harte welkom: “Ik ken u als een gedreven man, die altijd geïnteresseerd is in een ander. Ik weet zeker dat niet alleen wij, maar ook de inwoners en andere partijen u met open armen zullen ontvangen.”

Sober
In de raadzaal te Lekkerkerk was vanwege de coronabeperkingen slechts een beperkt aantal genodigden aanwezig.

Er was geen borrel of receptie. Inwoners, organisaties, ondernemers en andere betrokkenen kunnen nader kennismaken met de nieuwe burgemeester tijdens zijn toer langs de elf kernen. Die vindt volgens de gemeente plaats zodra dat weer ‘verantwoord en toegestaan is’.

Achtergrond
Pieter Lieuwe Paans was sinds 2014 werkzaam als wethouder/locoburgemeester, eerst in de gemeente Cromstrijen en vanaf 2018 in de gemeente Papendrecht.

Daarvoor werkte Paans in het (internationale) bedrijfsleven als accountmanager. 

Cazemier
De vacature ontstond nadat Roel Cazemier vorig jaar aankondigde zijn functie neer te leggen. De burgemeester koos hiervoor met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Aan hem is per 20 januari eervol ontslag verleend, nadat hij eerder voor bewezen diensten in zijn hele carrière werd benoemd tot Ridder in de Orde van Nassau.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten