Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123rf.com

Aandacht gevraagd voor jongeren tijdens coronacrisis: ‘Dit is geen leven’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Renate van der Werf uit Schoonhoven heeft in de commissievergadering aandacht gevraagd voor jongeren tijdens deze coronacrisis.

“Wat weegt zwaarder: mensen die aan corona overlijden of jongeren die hun leven niet meer zien zitten door alle beperkingen vanwege de coronamaatregelen?”, stelde de inspreekster tijdens de dinsdagavond gehouden politieke bijeenkomst.

Angst
Volgens haar leven jongeren nu al bijna twee jaar in angst. “Ze zijn bang om ouders, opa’s en oma’s ziek te maken, bang voor hun vruchtbaarheid, voor de lange termijneffecten en noem maar op. Bovenal maken ze zich zorgen om hun toekomst. Is dat het waard?”

Vervolgens: “De boodschap is: laat je vaccineren om anderen te beschermen en sluit je op in huis. Een prik zou geen verplichting moeten zijn. Dat is het wel, omdat jongeren weten dat ze ongevaccineerd nergens meer binnenkomen en helemaal niet meer mee kunnen doen.”

Zorgen
Volgens Van der Werf, die als vrijwilliger met jeugd werkt, worden jongeren de coronamaatregelen beu: “Ze willen terug naar het normaal, gewoon lekker met hun vrienden en vriendinnen samen zijn. Volgens mij is leven met angst en stress slechter dan welk virus dan ook. Ik maak me door de schrijnende verhalen die ik hoor zorgen om de psychische en fysieke staat waarin jongeren verkeren. Het raakt me.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten