Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

‘De Zilver Histograaf’ zoekt foto’s van zilversmeden

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • In het voorjaar van 2021 begonnen enkele enthousiastelingen een digitaal tijdschrift, genaamd De Zilver Histograaf Schoonhoven. Met behulp van zeven vaste en diverse gastredacteuren wordt de zilverhistorie van Schoonhoven in de breedste zin van het woord vastgelegd. 

Denk hierbij aan verhalen over goud- en zilversmeden (meesters en het ‘gewone werkvolk’), niet eerder ontdekte meestertekens en achtergronden van uitzonderlijke werkstukken. Daarnaast komen bijvoorbeeld ook sociale aspecten in de zilverindustrie aan de orde. 

Deze kwartaaluitgave wordt ‘in open access’ uitgegeven en is dus gratis toegankelijk via internet. De Zilver Histograaf Schoonhoven verschijnt onder auspiciën van het Schoonhovens Goud- en Zilversmidsgilde Sint Eloy.

Voor het voetlicht
Voor de vaste rubriek ‘Galerij der Meesters’ probeert de redactie zoveel mogelijk edelsmeden -ongeacht of ze een meesterteken hadden of in loondienst waren- voor het voetlicht te brengen, omdat zij allen hebben bijgedragen tot het succes van Schoonhoven als Zilverstad.

Daarom de oproep vanuit de redactie om (portret-)foto’s van familieleden/kennissen, die in de goud- en zilverindustrie werken of gewerkt hebben, in te sturen. Deze kunnen dan eventueel geplaatst worden in de Zilver Histograaf, onder vermelding van aanvullende informatie over de loopbaan van de betreffende personen. 

Foto’s van personen in werkplaatsen worden ook zeer gewaardeerd, aldus de redactie. Inzenden kan via: redactie@zilverhistograaf.nl 

Meer informatie via de website van De Zilver Histograaf Schoonhoven. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten