Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De Waard als vaccinatielocatie.</p>

• De Waard als vaccinatielocatie.

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Vaccinatielocatie Bergambacht wordt testlocatie

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • De vaccinatielocatie in Bergambacht wordt omgebouwd naar een testlocatie. Reden: het aantal boosterafspraken in Bergambacht loopt terug en juist veel mensen willen zich laten testen.

De corona-vaccinatielocatie in zalencentrum De Waard is daarom voor het laatst open op zondag 23 januari. Dat is dus ook de laatste dag dat een booster zonder afspraak kan worden gehaald in Bergambacht. De Waard wordt daarna omgebouwd en is vanaf dinsdag 25 januari een (volledige) testlocatie.

Stijging
Het is druk op de teststraten van de GGD Hollands Midden. Afgelopen week kwamen 32.969 mensen langs voor een test. Hiervan testte 36,5% positief. De leeftijdsgroep 11-20 jaar werd het vaakst positief getest (41%)

Vragen over corona
‘Ik twijfel of ik mijn jonge kind moet laten vaccineren’, ‘Waarom heb ik een boosterprik nodig?’, ‘Ik ben zwanger/wil zwanger worden, kan ik me dan veilig laten vaccineren?’, ‘Wat zijn de bijwerkingen van de coronaprik?’ Dit zijn zomaar enkele vragen die dagelijks binnenkomen bij het corona-callcenter van de GGD Hollands Midden. 

Voor alle vragen over het coronavaccin is er nu een speciaal telefoonnummer. Op die manier kunnen belangstellenden in gesprek komen met een onafhankelijke zorgprofessional. Meer informatie hierover: vragenovercorona.nl of bel 088 - 7707707 (iedere dag van 8.00 tot 20.00 uur).

Cijfers regio Hollands-Midden
Op dit moment heeft 85% van de 12-plussers in de regio een eerste prik gehad; 84% van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 284.713 inwoners van Hollands-Midden een boosterprik gehad.

Meer informatie: www.eengezonderhollandsmidden.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten