Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123rf.com

VVD: coronagelden aanwenden voor horecaondernemers/cultuursector Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De VVD wil de coronasteun die de gemeente Krimpenerwaard vanuit het Rijk heeft ontvangen, aanwenden om horecaondernemers en de cultuursector te ondersteunen. 

‘De gemeente Krimpenerwaard heeft nog honderdduizenden euro’s aan coronasteun in kas. Het betreft geld dat ontvangen is vanuit het Rijk tijdens de eerdere lockdowns. We kunnen vanuit deze pot door corona getroffen ondernemers financieel ondersteunen’, aldus de VVD.

Vragen
De VVD-fractie heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W: ‘Corona treft nu vooral de horecaondernemers en de cultuursector. De gemeente Krimpenerwaard heeft (financiële) hulp geboden en daar ook gelden voor ontvangen vanuit het Rijk. Echter zijn de landelijke steunmaatregelen nu minder, terwijl de financiële gevolgen van de vorige lockdown nog lang niet overwonnen zijn. Wij roepen de gemeente op om de ontvangen coronagelden die nog in kas zitten te gebruiken om de hoge financiële nood, bij vooral de horecaondernemers en ook de musea, op te lossen. En ook met spoed andere maatregelen te nemen’.

Die andere maatregelen betreffen een verruiming van de terrasregeling; het overnemen van de betaling van de contributie van horecaondernemers aan Koninklijke Horeca Nederland en ‘er serieus werk van te maken dat er een plan komt met perspectief voor alle getroffen ondernemers’.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten