Afbeelding
Foto: 123rf.com

VVD: coronagelden aanwenden voor horecaondernemers/cultuursector Krimpenerwaard

Algemeen 619 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De VVD wil de coronasteun die de gemeente Krimpenerwaard vanuit het Rijk heeft ontvangen, aanwenden om horecaondernemers en de cultuursector te ondersteunen. 

‘De gemeente Krimpenerwaard heeft nog honderdduizenden euro’s aan coronasteun in kas. Het betreft geld dat ontvangen is vanuit het Rijk tijdens de eerdere lockdowns. We kunnen vanuit deze pot door corona getroffen ondernemers financieel ondersteunen’, aldus de VVD.

Vragen
De VVD-fractie heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W: ‘Corona treft nu vooral de horecaondernemers en de cultuursector. De gemeente Krimpenerwaard heeft (financiële) hulp geboden en daar ook gelden voor ontvangen vanuit het Rijk. Echter zijn de landelijke steunmaatregelen nu minder, terwijl de financiële gevolgen van de vorige lockdown nog lang niet overwonnen zijn. Wij roepen de gemeente op om de ontvangen coronagelden die nog in kas zitten te gebruiken om de hoge financiële nood, bij vooral de horecaondernemers en ook de musea, op te lossen. En ook met spoed andere maatregelen te nemen’.

Die andere maatregelen betreffen een verruiming van de terrasregeling; het overnemen van de betaling van de contributie van horecaondernemers aan Koninklijke Horeca Nederland en ‘er serieus werk van te maken dat er een plan komt met perspectief voor alle getroffen ondernemers’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 13 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 15 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden