Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De aanwezigen verzamelen zich.
• De aanwezigen verzamelen zich. (Foto: aangeleverd)

Tevreden over Lichtjestocht tegen coronamaatregelen: ‘smaakt naar meer’

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Initiatiefneemster Donna van der Horst kijkt tevreden terug op de woensdagavond in Schoonhoven gehouden Lichtjestocht tegen de coronamaatregelen: “Het bracht positieve energie en zorgde voor een opkikker.”


De 48-jarige Schoonhovense is een bekend gezicht bij dit soort demonstraties, waar dan ook in het land. Ook zondag in Amsterdam was ze erbij. 

“Ik ben vanaf het begin tegen de coronamaatregelen. Deze nemen mensen hun vrijheid af en zorgen voor verdeeldheid. Vooral richting kinderen vind ik het een te grote ingreep”, is haar mening.

Toestemming
Ze vond het tijd worden om ook in haar woonplaats te demonsteren tegen de coronamaatregelen. “Het was niet de eerste keer, want ook vorig heb ik geprobeerd zoiets op poten te zetten. Daar stak de gemeente toen een stokje voor, waarna ik alsnog met een klein groepje mensen door de stad ben gelopen. Ook de Witte Pakken Mars later dat jaar heb ik georganiseerd. De tocht van woensdag had ik eerst niet aangekondigd bij de gemeente, maar nadat het initiatief was uitgelekt kreeg ik alsnog toestemming. Ook de politie was op de hoogte en heeft de tocht netjes gefaciliteerd.”

De volgens Donna ruim honderd aanwezigen, warm gemaakt via social media, verzamelden zich in de Adam van Vianenstraat om vervolgens een rondje door ‘Noord’ en een klein stukje van het centrum te lopen. Donna: “De opkomst viel me mee, omdat er woensdagavond in het hele land van dit soort optochten werden gehouden. Ook hier in de buurt, zoals in Gouda, Capelle aan den IJssel en Alphen aan den Rijn.” 

Vooral inwoners uit de regio meldden zich in Schoonhoven, volgens Donna. “Ik heb mensen uit onder andere Stolwijk, Berkenwoude, Krimpen, Lopik en Streefkerk gesproken. We kregen positieve reacties onderweg, al zijn er natuurlijk ook mensen die hun hoofd wegdraaien als we langslopen.”

Andere kern
De tocht duurde een klein uur en smaakt volgens Donna naar meer. “Ik denk dat we binnenkort weer op pad gaan, dan in een andere kern van de Krimpenerwaard. Ik weet dat we de coronamaatregelen er niet zomaar mee van tafel krijgen, maar het is fijn om met gelijkgestemden -op vreedzame wijze- een ander geluid te laten horen.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten