Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Krimpenerwaardspeld voor Hans van Bemmel uit Haastrecht.</p>

Krimpenerwaardspeld voor Hans van Bemmel uit Haastrecht.

(Foto:)

Krimpenerwaardspeld voor Hans van Bemmel uit Haastrecht

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Burgemeester Roel Cazemier van de gemeente Krimpenerwaard heeft zaterdag 4 december de Krimpenerwaardspeld uitgereikt aan Hans van Bemmel uit Haastrecht.


De heer Van Bemmel krijgt de speld vanwege zijn grote verdienste op cultureel gebied voor de gemeente Krimpenerwaard. Van Bemmel kocht eind 2019 het Raadhuis, een rijksmonument uit 1618, in Haastrecht om het te behouden voor de lokale gemeenschap. Het pand, voormalig gemeentehuis van Haastrecht, is grondig gerenoveerd. Zowel van binnen als van buiten. Het doet nu dienst als trouw- en vergaderlocatie. Onder de naam ‘t Raedthuys Haastrecht worden er exposities en proeverijen gehouden.

Het pand is op zaterdag 4 december officieel in gebruik genomen. De gemeente Krimpenerwaard, inwoners van Haastrecht, lokale ondernemers en de Historische Vereniging Haastrecht zijn blij met de nieuwe invulling van het raadhuis.

Krimpenerwaardspeld

De Krimpenerwaardspeld is een aantal keren toegekend aan de vrijwilliger van het jaar. Olympisch medaillewinnaar Patrick Roest kreeg de speld vanwege zijn sportieve prestaties.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten