Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Mevrouw Peterse uit Krimpen aan den IJssel wil iemand bedanken.</p>

Mevrouw Peterse uit Krimpen aan den IJssel wil iemand bedanken.

(Foto: https://nl.123rf.com/)

Els uit Krimpen: ‘Bedankt, eerlijke mensen bestaan nog’

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Els Peterse (84) uit Krimpen aan den IJssel wil via Het Kontakt Krimpenerwaard graag de jongeman bedanken die afgelopen dinsdag haar portemonnee gevonden heeft en deze zelfs bij haar thuis af kwam geven. 


“Ik was bij winkelcentrum De Korf geweest voor boodschappen en toen ik thuiskwam was mijn portemonnee onvindbaar.” Els had net de bank aan de telefoon om haar pas te laten blokkeren, toen de deurbel ging. “Aan de deur stond een nette jongeman van een jaar of 25. Hij kwam mijn portemonnee brengen.”

Els vroeg de man of ze hem op een of andere manier kon bedanken. Nee, was het antwoord. “Ik stond gewoon een potje te janken aan de deur”, vertelt Els. “Ik wilde hem wel zoenen, maar dat mag nu natuurlijk niet.”

Overigens is het niet helemaal duidelijk hoe de man wist waar Els woonde. “Mijn adres zat stond nergens op ofzo. Hij zei dat het mijn adres via één van mijn zoons had gekregen, maar hoe en wat precies weet ik niet.” Volgens de Krimpense weegt dat ook niet heel zwaar. “Het was zo mooi dat deze jongeman de portemonnee kwam brengen. Hij had hem gevonden langs een weg waar ik heb gefietst, dus dat klopt precies. Er was niets uit gelukkig, ik had ook net gepind.” Volgens Els is de belangrijkste conclusie dat eerlijke mensen nog bestaan. “Niet iedereen voert alleen maar rottigheid uit.”

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten