Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Anja Mastenbroek en Jan Slingerland uit Krimpen aan den IJssel houden een opschoonactie.</p>

Anja Mastenbroek en Jan Slingerland uit Krimpen aan den IJssel houden een opschoonactie.

(Foto: Aangeleverd)

Anja en Jan houden opschoonactie in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Anja Mastenbroek en Jan Slingerland uit Krimpen aan den IJssel houden op zaterdag 18 december van 10.00 tot 12.00 uur een opschoonactie in hun woonplaats.


Anja Mastenbroek en Jan Slingerland zijn zelf actieve vuilprikkers. Het tweetal wil met de opschoonactie een beweging op gang brengen. Anja vertelt: “De eerste keer de straat op gaan om andermans vuil op te ruimen, voelde gek. Ik heb Jan gevraagd om samen een rondje te doen. Nu doe ik het heel regelmatig alleen en met anderen. Heerlijk: buiten zijn, bewegen, nuttig bezig zijn en mijn hoofd leegmaken in één. Bovendien krijg ik leuke complimentjes en kom je in contact met andere inwoners.”

Jan vult aan: “Er zijn mooie voorbeelden in andere gemeenten waar grote groepen inwoners met elkaar op pad gaan om op te ruimen en waar gemeente en lokale bedrijven materialen verzorgen of bijvoorbeeld het drankje achteraf sponsoren. Dat willen wij ook in Krimpen. Gelukkig zie ik ook in Krimpen steeds meer mensen prikken. Dat er veel vuil te vinden is, is niet leuk, maar als je een rondje hebt gemaakt en je ziet wat je hebt bijgedragen geeft dat wel een fijn gevoel. En iedereen kan het.”

Meer informatie

De 18e is voor iedereen die het leuk lijkt om te helpen. Vertrekpunt is de parkeerplaats bij sporthal de Boog. Voor wie zelf geen prikker heeft, is materiaal aanwezig. Er zijn ook prikkers voor kinderen. Aanmelden kan via anjamastenbroek@gmail.com. Op de facebookpagina Krimpenschoon staat meer over opschoonacties in Krimpen aan den IJssel. Mensen die meer willen weten, kunnen ook mailen naar Anja. 

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten