Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Jeroen Vermeulen: thuis bij MHCK.</p>

• Jeroen Vermeulen: thuis bij MHCK.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Jeroen Vermeulen: MHCK Krimpen als rode draad

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Speler van Heren 1, lid van de technische commissie, kind aan huis. Jeroen Vermeulen is het allemaal bij Mixed Hockey Club Krimpen.


De 29-jarige Krimpenenaar is bijna toe aan zijn 25-jarig clubjubileum. MHCK is de vereniging waar hij als ventje van 5 voor het eerst over het veld dartelde. “De hockeyvereniging loopt als een rode draad door mijn leven.” 

Heden ten dage maakt Jeroen Vermeulen alweer heel wat seizoenen deel uit van het eerste herenteam. Het vooral uit ervaren hockeyers opgebouwde team draait mee in de derde klasse. “Op dit niveau horen we thuis”, zegt hij. “We houden ons als relatief kleine vereniging doorgaans aardig staande ten opzichte van de vaak grotere concurrenten: verenigingen die jonge aanwas kunnen overhevelen naar hun seniorenselecties.” 

Bij MHCK is dat anders. “We spelen sinds we een jaar of zes geleden promoveerden nog zo’n beetje in dezelfde samenstelling. Destijds waren de meeste spelers rond de 23/24 jaar. Dit seizoen beginnen we te merken dat het voor ons als routiniers zwaarder wordt. We hadden ons team vooraf ingeschaald als middenmoter, maar vinden onszelf nu terug in de staart van het klassement. Op zich ook niet zo vreemd: de meesten van zijn in een fase van hun leven waarin werk, relatie en soms ook een gezin veel aandacht vragen.”

Bezuinigen
De situatie waarin Heren 1 van HMCK is beland begon twee jaar geleden al te spelen. “We moesten toen bezuinigen als vereniging. Dat hebben we onder andere gedaan door de betaald trainer voor de senioren-herenselectie te vervangen door vrijwilligers. Drie ervaren spelers verzorgen sindsdien de trainingen. Mocht zich in de toekomst een groep jonge talenten aandienen om onze plaatsen in te nemen, dan kunnen we dat altijd weer herzien.”

Dames
Bij Dames 1 van MHCK zijn de personele situatie en de ambities wezenlijk anders. “Dat team verkeert in een fase waarin wij vroeger zaten”, weet Jeroen Vermeulen. “De ploeg is overwegend jong, talentvol en wil graag een stap omhoog maken vanuit de vierde klasse. Het is een leuke groep, die getraind wordt door Heren 1-doelman Joel Hornberg. Prachtig is dat de ‘meiden’ ook buiten hun team om actief zijn voor de vereniging. Ook in ons lustrumjaar -MHCK bestaat 50 jaar- gaan ze weer leuke dingen op touw zetten. Daarmee raken we meteen de kern van onze club: MHCK is vooral een vereniging waar je heel graag lid van bent. Wie een hockeyloopbaan op maximaal hoog niveau nastreeft, zit hier niet op de juiste plek. Wil je echter ‘vrienden voor het leven maken’, dan ben je bij MHCK op het juiste adres. Ik spreek uit ervaring, want een groot deel van mijn sociale leven speelt zich hier af. De club voelt als een warm nest. Voor zo’n vereniging zet ik me graag in: als lid van de TC én als speler.”

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten