Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Deelnemer Dirk van der Smit en begeleidster Lizette van der Voorden..</p>

• Deelnemer Dirk van der Smit en begeleidster Lizette van der Voorden..

(Foto: Jan Timmer)

‘De Specialiteit’ Krimpens Lunchroom van het Jaar

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De Specialiteit is uitgeroepen tot ‘Krimpens Lunchroom van het Jaar 2021’.


Het ging niet zomaar om een verkiezinkje, maar om een serieuze, door Koninklijke Horeca Nederland opgezette, competitie waarbij gasten hun favoriete zaak mochten aanwijzen.

“Het is voor ons alweer de derde keer dat we ons ‘Krimpens lunchroom van het Jaar’  mogen noemen,” vertelt Lizette van der Voorden, bij De Specialiteit in dienst als begeleidster van de verstandelijk beperkte medewerkers van de lunchroom. “We zijn daar uiteraard enorm trots op en hebben het succes donderdag gevierd met onze deelnemers. Mooi is ook dat we binnen de provincie Zuid-Holland als vijfde zijn geëindigd. In het eerste jaar dat we meededen werden we achtste, vorig jaar zevende. Er zit dus een fijne stijgende lijn in; we dromen nu van de top-3, ha ha!” 

Warmte
Dat Lunchroom de Specialiteit zo populair is, heeft met een aantal factoren te maken. In de eerste plaats natuurlijk de deelnemers met een beperking, die er alles aan doen om het hun gasten optimaal naar de zin te maken. Ook de aangename ambiance van het in gebouw Facet 1, aan de Patrijzenstraat 63, gelegen etablissement scoort hoog. De zaak is ruimtelijk opgezet en straalt warmte uit. En dan is er nog de menukaart, waarin de bezoeker een mooie variatie aan lekkere lunchgerechten vindt. Voeg daarbij de heerlijke koffie en thee alsmede de eigengemaakte koekjes en taarten en het succesverhaal is compleet.

Jammer
Dirk van der Smit is één van de vrolijke gezichten van de lunchroom. Gezelligheid is zijn specialiteit, zo mag worden vastgesteld. “Ik vind het leukste van mijn werk hier het contact met de gasten”, vertelt de Ouderkerker in ‘Krimpense dienst’. “Een praatje maken met de mensen gaat me goed af. Dat doe ik niet alleen hier in de lunchroom, maar normaal gesproken ook in het verpleeghuis dat hierboven gevestigd is. Ik breng dan koffie en eten bij de mensen en praat gezellig met ze. Jammer genoeg ligt dat sociale deel van het werk nu stil vanwege de coronamaatregelen. Ik mis het echt.”

Lelie
De Specialiteit is één van de zes lunchrooms van de Lelie Zorggroep, de organisatie waar Lizette van der Voorden voor werkt.

“Onze overige locaties bevinden zich in Rotterdam”, vertelt ze. “En altijd is er de verbinding tussen verpleegzorg en lunchroom. Hier in Krimpen trekken we veel wijkbewoners, maar uiteraard is iedereen  welkom. We zijn open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.” 

Reserveren (ook voor catering!) kan via telefoonnummer 0180-442103.

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten