Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&nbsp;Dionne Dinkhuijsen, directeur Bibliotheek aan den IJssel en wethouder Coen Derickx bij de minibibliotheek.</p>

 Dionne Dinkhuijsen, directeur Bibliotheek aan den IJssel en wethouder Coen Derickx bij de minibibliotheek.

(Foto: Aangeleverd)

Minibibliotheek geopend in Zwembad De Lansingh

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In Zwembad De Lansingh is onlangs een minibibliotheek van Bibliotheek aan den IJssel in gebruik genomen. Bibliotheekdirecteur Dionne Dinkhuijsen, directeur, wethouder Coen Derickx van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Margo Ritman van Pameijer en zwembadmanager Sander Wiessenhaan waren bij de onthulling aanwezig. Dionne Dinkhuijsen: “Als ouders moeten wachten op hun kind die zwemles heeft, kunnen ze nu een boekje lezen. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen.”


Bibliotheek van thuis

Onder het motto ‘We houden van boeken en geloven in delen’ is Bibliotheek aan den IJssel een aantal jaren terug gestart met de Bibliotheek van thuis. Natuurlijk kun je boeken lenen bij de bibliotheek, maar je kunt ook je eigen boeken ruilen of delen. Boekenliefhebbers kijken regelmatig met een kritische blik naar hun boekenkast om plek vrij te maken voor nieuw leeswaar. Het zijn kastjes waar je boeken in kunt plaatsen of boeken die je interessant vindt meenemen en al dan niet weer terugbrengen na het lezen. De minibibliotheken zijn van iedereen.

Samenwerking

In Krimpen aan den IJssel staan al op diverse plekken een minibibliotheek. De minibibliotheken, die financieel mogelijk zijn gemaakt door de gemeente Krimpen aan den IJssel, zijn gemaakt door Klus & Werk. Dit is een werkgelegenheidsproject van Stichting Pameijer voor en door bewoners. Het doel is het bieden van een arbeidsactiverende dagbesteding en een werkervaringsplek voor mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De deelnemers van Klus & Werk verrichten kluswerkzaamheden bij particuliere klanten, instellingen en stichtingen.

Ook een minibibliotheek?

Bibliotheek Krimpen kan dankzij de samenwerking met de gemeente en Pameijer een aantal minibibliotheken weggeven. De bibliotheek zorgt voor een startcollectie. Mensen die een locatie weten voor een minibibliotheek kunnen contact opnemen met Bibliotheek Krimpen. Dit kan door te mailen naar Krimpen@bibliotheekaandenijssel.nl of telefonisch via 010 450 32 44. Er geldt wel: op is op.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten