Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De Laurentiuskerk in het licht.</p>

• De Laurentiuskerk in het licht.

(Foto: Stephan Tellier)

Laurentiuskerk in Bergambacht kleurt oranje

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • De Laurentiuskerk in Bergambacht kleurt sinds vrijdag oranje. Hiermee staat de gemeente Krimpenerwaard tot en met 10 december stil bij geweld tegen vrouwen. Dit als onderdeel van de campagne Orange the World van de Verenigde Naties.


“In Nederland heeft 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Door mee te doen aan de campagne Orange the World en aandacht te vragen voor dit probleem, draagt de gemeente Krimpenerwaard bij aan doel 5 uit de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: het verbeteren van de mensenrechten en positie van vrouwen en meisjes, waarvan het stoppen van geweld een essentieel onderdeel is”, stelt wethouder Ria Boere.

Als symbool van de campagne in de gemeente Krimpenerwaard, kleurt de Laurentiuskerk in Bergambacht 16 dagen lang oranje. 

Ontsteken
Wethouder Ria Boere ontstak vrijdagavond het licht. “De gemeente vindt dat iedereen een rol heeft in het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Vaak zendt het slachtoffer signalen uit, die erop wijzen dat er meer aan de hand is. Het is belangrijk dat men dan het gesprek aangaat, zorgt voor een veilige omgeving en het taboe doorbreekt. Alleen met elkaar kunnen we dit geweld terugdringen. Daarom is de campagne van Orange the World zo belangrijk, om ons bewust te maken van dit schrijnende probleem en er met elkaar iets aan te doen.”

Het oranje uitlichten van een gebouw of ander object door overheden is een vast onderdeel van Orange the World. Boere: “De kleur oranje staat symbool voor een zonsopkomst in de wereld, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.” 

Luisterend oor
Wie naar aanleiding van dit bericht behoefte heeft om met iemand te praten, kan Slachtofferhulp bellen via het telefoonnummer 0900-0101. Melden van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld kan via het landelijk telefoonnummer: 0800-2000.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten