Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Krimpen aan den IJssel werkt aan een transitievisie warmte (TVW).</p>

Krimpen aan den IJssel werkt aan een transitievisie warmte (TVW).

(Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel)

Krimpen aan den IJssel moet uiteindelijk aardgasvrij worden

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In het Klimaatakkoord staat dat gemeenten de regisseurs zijn van de warmtetransitie voor de gebouwde omgeving. De gemeente Krimpen aan den IJssel werkte daarom het afgelopen jaar samen met inwoners, ondernemers, woningcorporaties en Stedin aan een transitievisie warmte (TVW). Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpen aan den IJssel vraagt de gemeenteraad om deze TWV op 16 december vast te stellen.


Duurzame technieken

Het doel is een gemeente waar uiteindelijk geen aardgas meer gebruikt wordt in woningen, scholen, kantoren en andere gebouwen. In de TWV laat Krimpen aan den IJssel zien welke duurzame technieken er zijn. En in welke wijken die technieken gebruikt kunnen worden. In alle buurten wordt zo energie bespaard.

Ook maakt de gemeente de gebouwde omgeving klaar voor duurzame verwarming. Eigenaren van gebouwen beslissen zelf wat ze in hun gebouw gaan doen en voor welke techniek ze kiezen. De gemeente helpt hen hier zoveel mogelijk bij. Krimpen aan den IJssel vraagt de Rijksoverheid ervoor te zorgen dat iedereen de overstap naar duurzame verwarming kan betalen.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten