Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123rf.com

VVD vraagt opnieuw aandacht voor benarde positie horecaondernemers

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • VVD Krimpenerwaard vraagt (opnieuw) aandacht voor horecaondernemers, die door de coronamaatregelen ‘voor de vierde keer hard worden getroffen’. “De nood is hoog”, zegt Heleen Vogel namens de liberalen.


VVD Krimpenerwaard denkt aan steunmaatregelen zoals het verlengen van de terrasregeling, het door de gemeente overnemen van de contributie van Koninklijke Horeca Nederland en het inrichten van een testlocatie in het kader van ‘Testen voor Toegang’. De VVD-fractie heeft hiertoe vragen gesteld aan het college van B&W.

Kerstborrels
“Kerstborrels, diners en feesten worden massaal geannuleerd”, licht Heleen Vogel toe. “Ook zorgen ‘placering’ en de sluitingstijd van 20.00 uur ervoor dat horecaondernemers minder gasten en dus minder omzet hebben. Het is hard nodig om mee te denken hoe we deze ondernemers opnieuw kunnen helpen.”

De VVD-fractie wil van het college van B&W weten of het bereid is om de regeling met ruimere terrassen, die liep tot en met 31 oktober, door te trekken tot en met 1 maart 2022, het einde van het winterseizoen.

Contributie
Daarnaast hoopt de VVD dat het college bereid is om de contributie van Koninklijke Horeca Nederland over te nemen. Heleen Vogel: “Koninklijke Horeca Nederland is een belangenbehartiger zonder winstoogmerk. Het krijgt op dit moment veel vragen van horecaondernemers. Hiervoor betalen zij jaarlijks contributie. Is het college bereid om komend jaar de betaling van het lidmaatschap over te nemen? Dit in navolging van onder andere de gemeente Lansingerland.”

Testen voor Toegang
In De Waard in Bergambacht opent de GGD komende week een kleine corona-testlocatie. Vogel: “Hier kunnen inwoners niet terecht voor ‘Testen voor Toegang’. Is het mogelijk om in onze eigen gemeente een dergelijke locatie te realiseren, zodat inwoners niet bijvoorbeeld naar Gouda, Rotterdam of Utrecht hoeven?”

Daarnaast roept de VVD het college op om in gesprek te gaan met horecaondernemers. “Dan kan gezamenlijk worden bekeken welke maatregelen of middelen nog meer kunnen helpen de komende periode.”

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten