Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Kerst in het Koetshuis.
• Kerst in het Koetshuis. (Foto: Arnold van Rheenen)

Bijzonder gedekte kersttafel te bekijken in Koetshuis Museum Paulina Bisdom van Vliet

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • De traditionele kersttafel van Museum Paulina Bisdom van Vliet is dit jaar te bekijken in het naastgelegen Koetshuis, aan de Hoogstraat 164 in Haastrecht.


Tot het voorjaar van 2022 is Museum Paulina Bisdom van Vliet, met zijn unieke, vrijwel geheel oorspronkelijke interieur, nog gesloten vanwege onderhouds- en restauratiewerkzaamheden. 

“Daarom kan de kersttafel niet, zoals voorheen, opgesteld worden in de Eetkamer van de in 1923 overleden rijke weduwe, die haar huis als museum naliet’, vertelt beheerder Marco Bakker. “Voor deze gelegenheid heeft de kersttafel eenmalig een alternatief karakter. De tafel is maar voor één persoon gedekt met Paulina’s eigen kostbare servies, zilver, en glaswerk. Voor de elf andere mogelijke tafelgenoten hebben de vrijwilligers hun eigen dierbare borden, glazen en bestek ingebracht. Alles met een eigen verhaal achter de thematisch gemaakte keuzes. Soms is de invulling zelfs ludiek. Zo is een bonte, maar zeer sfeervolle kersttafel ontstaan. Bij de tafel horen bezoekers de verhalen van de vrijwilligers die aan dit project deelnamen. Misschien herkennen zij wel spullen, die ze wellicht zelf ooit thuis hadden.” 

‘Kerst in het Koetshuis’ is van 7 t/m 24 december, op dinsdag t/m zondag, te bezoeken, steeds van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Op de zaterdagen 11 en 18 december wordt bij de tafel live kerstmuziek ten gehore gebracht, van 14.00 tot 17.00 uur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten