Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Sinterklaasintocht Stolwijk gaat op aangepaste wijze door.</p>

Sinterklaasintocht Stolwijk gaat op aangepaste wijze door.

(Foto: Stock)

Sinterklaasintocht Stolwijk gaat op aangepaste wijze door

  •   keer gelezen

STOLWIJK • Het geplande bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten op zaterdag 20 november aan de kinderen van Stolwijk gaat door, maar de plannen van de goedheiligman zijn wel ietwat gewijzigd.

Door de aangescherpte coronamaatregelen heeft de Sint na lang beraad met zijn Pieten het programma veranderd. Het geplande defilé op het Dorpsplein van Stolwijk komt te vervallen, omdat Sinterklaas het niet verantwoord vindt om hier met veel mensen bij elkaar te komen. De rondrit door Stolwijk gaat wel door en wordt zelfs iets uitgebreid. Sint en zijn Pieten komen nu gewoon zelf langs bij de kinderen van Stolwijk.


De rondrit

Rond 13.30 uur start een rondrit door de straten van Stolwijk. Met de paarden Ozosnel en Ozoslim voor de koets kunnen de kinderen langs de route toch nog genieten van Sint en zijn hele gevolg. De route is te lezen op de facebookpagina ‘Sinterklaas Intocht Stolwijk’ en de meegereisde Pieten zullen er zeker voor zorgen dat de komst van de Sint in de diverse straten niet onopgemerkt voorbij gaat.

Kleurplaten

Langs de route kunnen de kinderen hun kleurplaten afgeven aan de Pieten welke ze mee zullen nemen want er zijn mooie prijzen te winnen. Ook delen ze onderweg wat lekkers uit, wat ze in Spanje al hebben verpakt in afgesloten zakjes. Voor de kinderen met een glutenintolerantie is de Glutenvrije Piet aanwezig om hen van glutenvrije en lactosevrije kruidnoten te voorzien.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten