Hadassah en Elsie.
Hadassah en Elsie. Foto: Aangeleverd

Hadassah (10) uit Berkenwoude haalt 1800 euro op voor Sophia Kinderziekenhuis

Algemeen 1.055 keer gelezen

BERKENWOUDE • Elsie Grem uit Maasluis viert vandaag (vrijdag 19 november) haar eerste verjaardag. Het wordt een bijzondere dag, want ze gaat samen met haar nicht Hadassah Meijer (10) uit Berkenwoude een cheque van 1800 euro overhandigen in het Sophia Kinderziekenhuis. 

Hadassah wilde eigenlijk een sponsorloop houden om geld in te zamelen, vertelt haar tante Marieke Keijzer. “Maar door omstandigheden ging dat niet door. Toen heb ik haar gevraagd of ze er dan geen online inzamelingsactie van wilde maken.” Dat leek Hadassah een goed idee. En terecht, want de teller staat op 1800 euro. “Het streven was 1000 euro, dus het is een prachtig bedrag. We hadden dit nooit verwacht”, aldus Marieke.

Marieke is de moeder van Elsie. Ze vertelt dat haar dochtertje een lange tijd in het Sophie Kinderziekenhuis heeft doorgebracht. “Na de geboorte van Elsie bleek haar slokdarm niet aan haar maag vast te zitten. Ze is toen meteen overgebracht van het Sophia Kinderziekenhuis en is geopereerd.” Maandenlang verbleef Elsie in het Sophia en werd daar liefdevol verzorgd door de artsen en verplegers. Nicht Hadassah wilde graag iets terugdoen voor afdeling ICK-T (dit is de afdeling waar Elsie lag) van het Sophia Kinderziekenhuis en heeft daarom de inzamelactie bedacht.

Op de verjaardag van Elsie gaan zij en Hadassah samen de cheque overhandigen aan de manager van de afdeling ICK-T. Marieke: “Van het geld worden leeslampjes voor de ouders en nachtlampjes voor de kinderen aangeschaft. Hadassah mag meehelpen met de aanschaf.” Er kan nog steeds geld gedoneerd worden. Tot 1 december staat de actie nog open op www.kominactievoorsophia.nl/team/wij-sparen-mee-voor-de-kinderic/doneren.

Met de jarige zelf gaat het overigens heel goed, laat haar trotse moeder weten. “Het is een heel blij meisje. Ze heeft nog steeds wel zorg nodig, maar ze doet het prima. Elsie gaat nu zelfs drie dagen naar de medische kinderopvang in De Groene Burcht in Capelle en heeft het daar enorm naar haar zin.”

Margje Kooistra

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden