Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Van rechts naar links: Wethouder Coen Derickx, Francesco Veenstra van Vakwerk Vastgoed B.V. en  Gijs Schuurhuis van COUP B.V..
Van rechts naar links: Wethouder Coen Derickx, Francesco Veenstra van Vakwerk Vastgoed B.V. en Gijs Schuurhuis van COUP B.V.. (Foto: John Wijntjes)

Herontwikkeling loodsen Van Duijvendijk weer stap dichterbij

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De herontwikkeling van de rijksmonumentale loodsen op de scheepswerf Joh. van Duijvendijk in Krimpen aan den IJssel is weer een stap dichterbij. Op donderdag 18 november werd namelijk de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling ondertekend. Namens de gemeente deed wethouder Coen Derickx dit samen met de kopers, COUP en Vakwerk Architecten. Met deze overeenkomst voegen de gemeente en de kopers woord bij daad om de eerste stap te zetten van de gebiedstransformatie. De partijen gaan de komende periode aan de slag om de plannen voor de scheepswerf verder uit te werken.

De herontwikkeling van de loodsen zet de toon voor de rest van het gebied aan de IJsseldijk. Afgelopen mei gaf het college van burgemeester en wethouders de definitieve gunning aan Coup en Vakwerk Architecten om een haalbaarheidsonderzoek te starten.


Herontwikkeling scheepswerf

De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt al jaren aan de herontwikkeling van de scheepswerf. De werf is een van de oudste scheepswerven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling. De werf bestaat al sinds de zeventiende eeuw, maar werd in 2002 gesloten. In 2009 kocht de gemeente de werf om deze te herontwikkelen. Vanwege het faillissement van de toen gecontracteerde projectontwikkelaar ging het plan uit 2011 niet door. De rijksmonumentale loodsen werden daarom in december 2020 te koop gezet. De kopers, Coup en Vakwerk Architecten, hebben plannen om (zorg)woningen en horeca te realiseren in de loodsen. Deze plannen onderzoeken ze de komende periode.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten