Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Boerenprotest tegen het onteigenen van landbouwgrond voor natuurontwikkeling.</p>

• Boerenprotest tegen het onteigenen van landbouwgrond voor natuurontwikkeling.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

CDA Krimpenerwaard: ‘Voorkom onteigenen landbouwgrond voor natuurontwikkeling’

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • CDA Krimpenerwaard roept samen met andere fracties in een motie op om landbouwgrond niet meer voor natuurontwikkeling te onteigenen. 


Met dit voorstel wil de gemeenteraad van Krimpenerwaard een signaal afgeven. Kees Larooij (CDA) in een toelichting: “We roepen het college van B en W op om deze visie onder de aandacht brengen bij de minister en de provinciale overheden voor toekomstige natuurontwikkelingen.”

Wantrouwen
Het machtsmiddel onteigenen draagt volgens het CDA niet bij aan goede verhouding tussen de overheid en de agrarische sector: “Er is al sprake van een toenemend wantrouwen tegen de overheid, omdat er nog meer ingrijpende besluiten op stapel staan met gevolgen voor landbouwgrond, zoals stikstofplannen en woningbouw.”

Ondanks dat er voor natuurontwikkeling een breed draagvlak is, weet volgens Larooij ‘ook iedereen dat agrariërs zeer gehecht zijn aan de grond waarop zij al vele generaties boeren’: “Bij agrariërs in de Krimpenerwaard is nu onrust ontstaan, omdat de gemeente tot onteigening is overgegaan. Bestemmingsplannen beschrijven de natuurdoelen, maar behoren ook ruimte te bieden voor maatwerk. Vandaar dat de CDA-fractie pleit voor samenwerking en goed overleg en daarmee voor natuurontwikkeling met draagvlak bij alle partijen.”

CDA-Krimpenerwaard diende de motie, die met grote meerderheid werd aangenomen, dinsdagavond in samenwerking met SGP, VGBK en Lokaal op 1 in.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten