Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>De crew van Be Mozart.</p>

De crew van Be Mozart.

(Foto: Aangeleverd)

Twee concerten in de Krimpense IJsseldijkkerk

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Stichting IJsseldijkkerkconcerten houdt op zaterdag 20 november twee concerten in de IJsseldijkkerk in Krimpen aan den IJssel.


Om 11:00 uur in de ochtend is er het kinderconcert Be Mozart. Dit is een interactieve voorstelling waarin elk kind zich even Mozart waant. Een concert voor het hele gezin, en opa en oma. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt met veel humor het leven van Wolfgang Amadeus Mozart, vier musici spelen zijn prachtige muziek. Ton Meijer voert de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart. Hoe is het om een wonderkind te zijn? Hoe was het om in de tijd van Mozart te leven, wat hadden we toen niet wat we nu wel hebben? Ongemerkt kruipt de muziek van Mozart in de oren, om daar nooit meer weg te gaan. De toegang tot dit kinderconcert is gratis, maar er moeten wel kaarten gereserveerd worden. Dit kan via www.ijsseldijkkerkconcerten.nl.

Om 20:00 in de avond is er nog een optreden in de IJsseldijkkerk. Dan neemt Wendy Roobol luisteraars met een intiem vertelconcert mee door het leven van Maria. Heilige maagd, Onze Lieve Vrouw, Moeder Gods of gewoon Maria. Zij is al eeuwenlang een inspiratiebron voor kunstenaars. Maria is de meest afgebeelde persoon op aarde en geen enkele vrouw is zo vaak bezongen als zij. Door middel van verhalen, gesproken tekst en 17e-eeuwse muziek voor zangstem en continuo wordt de Moeder der Moeders in de schijnwerpers gezet en krijgt het publiek een wellicht ander of completer beeld van Maria. Toegang kost 15 euro en tickets zijn te bestellen via www.ijsseldijkkerkconcerten.nl

Voor beide concerten geldt dat het coronatoegangsbewijs vanaf 13 jaar verplicht is.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten