• Gedreven vechtsportster Melanie van Schoneveld.
• Gedreven vechtsportster Melanie van Schoneveld. Foto: wijntjesfotografie.nl

Melanie van Schoneveld heeft vizier op het EK Taekwondo

Algemeen 929 keer gelezen

BERGAMBACHT • Melanie van Schoneveld gaat helemaal op in taekwondo bij sportschool Daeryon. Het EK is het nieuwe doel.

De vechtsportster volgt bij de Bergambachtse taekwondoschool een traject dat moet leiden tot deelname als juniordame aan de Europese kampioenschappen. De 17-jarige mbo-studente Sport en Bewegen zet daar alles voor opzij.

Zwarte band
Voordat corona uitbrak had Melanie, die drie NK-titels (sparren (2x) en hoogtesprong) veroverde in haar nog prille sportcarrière, voldoende kennis van de lesstof in huis en genoeg trainingsarbeid verricht om de eerste dangraad zwarte band te halen. ITF-bondstrainingen lagen in het verschiet. Door alle coronamaatregelen ging er echter een streep door die ambitieuze plannen. Dat was jammer, omdat de tiener al jaren keihard toewerkt naar dit doel.

“Op mijn negende jaar mocht ik op taekwondo en ik trainde al snel drie keer per week,” vertelt de Bergambachtse vechtsportster. “Op mijn eerste wedstrijd won ik gelijk twee bekers. Vervolgens verzamelde ik in mijn leeftijdscategorieën prijzen op nationale en internationale toernooien. Op All Style evenementen, waar verschillende budostijlen als kickboksen en karate zijn toegestaan, kon ik me met de besten meten. Naast het toepassen van aanvals- en verdedigingstechnieken is het ook belangrijk om de juiste focus te hebben en te kunnen incasseren.”

Trainen
Naast haar trainingen en deelname aan wedstrijden maakt Melanie zich verdienstelijk voor Daeryon door in een sportzaal in Ammerstol de jongste jeugdgroepen te trainen. School staat ook in het teken van haar sportcarrière.

“Ik volg in Rotterdam de opleiding sport- bewegingscoördinator,” vervolgt Melanie. “Hier haal ik in drie jaar versneld de diploma’s sportmassage en lifestyle coach. Verder wil ik de opleiding fysiotherapie en de opleiding Psychomatic Physical Therapy (behandelen van mensen met stressklachten, red.) afronden. Deze studie trekt mij erg aan, omdat dit zeer actueel is op dit moment. Met deze kennis als basis wil ik mijn eigen bedrijf starten. Ik zal altijd blijven doorleren om mij verder te ontwikkelen. Voor een sportschoolhouder geef ik bootcamps en ik vind het prachtig om in te spelen op de doelen, die de deelnemers hebben. Zelf geef ik het goede voorbeeld door spiermassa te kweken en mijn vetgehalte op het juiste percentage te krijgen èn te houden.” 

Positief
Haar trainer Paul Dekker (7de dan ITF) en zijn vrouw Rachel Dekker willen haar pupil met twee Sliedrechtse meiden klaarstomen voor het EK in 2022. In het voorjaar gaat ze op voor haar 1ste dan. “Wij hopen dat Melanie zich met haar brede sportopleiding doorontwikkelt en de verkregen kennis overbrengt op alle jeugdleerlingen binnen Team Daeryon,” vertelt Rachel Dekker. “Ze is een positieve juniordame met toekomst, die veel plezier beleeft aan deze prachtige sport.”

Wim Kroone

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden