• De opening van de vernieuwde scoutinghaven onlangs.
• De opening van de vernieuwde scoutinghaven onlangs. Foto: John Wijntjes

VVD steunt Scouting Olivier van Noort in wens nieuw onderkomen

Algemeen 528 keer gelezen

SCHOONHOVEN • VVD Krimpenerwaard steunt de wens van het scoutingbestuur in Schoonhoven om een nieuw onderkomen te verwezenlijken naast de haven van de scouting aan de Lek. Marco Oudshoorn namens de VVD-fractie: “Het bestuur van Scouting Olivier van Noort is daar al jaren mee bezig. Het grasveld van het zwembad is groot genoeg.”

Reden voor de VVD-fractie om vragen te stellen aan het college van B&W. 

Oudshoorn: “We willen van het college weten hoe het tegenover de wens van de scouting staat om het terrein aan het Beregrachtpad in te wisselen voor een locatie bij zwembad ’t Wilgerak. Wij vinden dit een win/win-situatie, omdat het gebied bij het Bastion binnen afzienbare tijd herontwikkeld gaat worden. We hopen dan ook dat het college bereid is om constructief aan deze herontwikkeling mee te werken.”

Sterk verouderd
Scouting Olivier van Noort heeft ruim 110 leden uit Schoonhoven en andere kernen.

Oudshoorn: “De gemeente heeft dit jaar de Buitenhaven aan de Lek, naast het terrein van zwembad ’t Wilgerak, uitgebaggerd. Daar heeft de scouting nieuwe steigers geplaatst en onlangs heeft burgemeester Cazemier deze haven feestelijk geopend. Aangezien binnen afzienbare tijd hun sterk verouderde gebouw in de binnenstad aan vervanging toe is, kijken zij naar de herontwikkeling van het zwembadterrein, naast de vernieuwde haven.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden