Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Marleen van Zwienen (l) en Bianca Boomsma in de ontmoetingsruimte van ‘Groei en Bloei’.</p>

• Marleen van Zwienen (l) en Bianca Boomsma in de ontmoetingsruimte van ‘Groei en Bloei’.

(Foto: Jan Timmer)

Nieuw: ontmoetings- en activiteitenboerderij ‘Groei en Bloei’

  •   keer gelezen

BERGAMBACHT • Ontmoeting, gezelligheid en actief bezig zijn met mensen om je heen. Dat is het doel van Marleen van Zwienen met Boerderij ‘Groei en Bloei’. Op 3 november opent ze samen met Bianca Boomsma voor het eerst de deuren aan de Bovenberg 130 in Bergambacht.


“We richten ons met ‘Groei en Bloei’ op ouderen en volwassenen, die het fijn vinden om andere mensen te ontmoeten of in hun dagelijks leven eenzaamheid ervaren”, vertelt Marleen van Zwienen. “Hier kunnen ze terecht voor een kopje koffie, een praatje en deelname aan verschillende activiteiten.” 

Van Zwienen liep al een tijd rond om ‘iets’ te organiseren voor deze doelgroepen: “De reden is simpel: veel mensen vinden het fijn om in een prettige omgeving tijd door te brengen met anderen. ‘Groei en Bloei’ biedt dat. Ik werd in de opzet gesterkt door gesprekken met welzijns- en thuiszorgorganisaties in de Krimpenerwaard. Boerderij ‘Groei en Bloei’ is voor veel mensen een uitkomst, daar ben ik van overtuigd!”

Samenwerken
Marleen van Zwienen gaat binnen ‘Groei en Bloei’ samenwerken met Bianca Boomsma, die inmiddels alweer zo’n twintig jaar werkt op een Gemiva-dagbestedingslocatie in de gehandicaptenzorg en ervaring heeft met verschillende doelgroepen. “Marleen en ik zijn al jaren met elkaar bevriend”, licht ze toe. “Ik wist dat ze met plannen rondliep voor een ontmoetings- en activiteitenboerderij. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

Ze zit vol ideeën, zeker met betrekking tot activiteiten: “We willen bijvoorbeeld handwerkochtenden gaan organiseren. Ook workshops op het gebied van beauty, schilderen, houtbewerking, bloemschikken, kerststukjes maken en bakken en koken staan op de planning. Daarnaast willen we onze gasten in contact brengen met de dieren hier op de boerderij en laten genieten van onze moestuin. De aanleg van een visvijver staat ook op de rol. Kortom: het gaat hier bruisen!” 

Vooralsnog gaat Boerderij Groei en Bloei vanaf 3 november op woensdag en donderdag open. “Mensen kunnen deelnemen aan een dagdeel (van 09.30 tot 12.30 uur of van 13.00 tot 16.00 uur) of een hele dag”, vertelt Marleen van Zwienen. “Per dagdeel kost dat 17,50 euro, inclusief koffie/thee en materialen. Alleen langskomen en een praatje maken kan ook, want niet iedereen heeft zin in bijvoorbeeld een workshop. In dat geval hanteren we een aangepast tarief. Een hele dag komen kost 30 euro; voor een strippenkaart voor tien dagdelen betalen deelnemers 140 euro. Ook vermeldenswaard: we hebben een rustruimte met bed en fauteuils en vervoer kan eventueel worden geregeld.” 

Voor meer informatie over Boerderij Groei en Bloei: 06-36059634 of raadpleeg de website.

Jan Timmer 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten