Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Hand kan van de knip in Krimpen aan den IJssel.</p>

Hand kan van de knip in Krimpen aan den IJssel.

(Foto: Stockfoto 123RF)

Hand kan van de knip in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Voor het eerst sinds jaren staat de gemeente Krimpen aan den IJssel er financieel goed voor. Na een moeilijke tijd ligt er nu een begroting op tafel, die volgens het college van burgemeester en wethouders perspectief biedt. 


Volgens wethouder Wubbo Tempel zijn de positieve cijfers vooral te danken aan de extra gelden vanuit het Rijk voor de jeugdzorg die voor volgend jaar toegezegd zijn. Sinds de jeugdzorg op het bordje van de gemeenten ligt, kwam er in Krimpen structureel te weinig geld vanuit Den Haag. “Na een aantal jaren de broekriem aanhalen en teren op ons eigen vermogen, kunnen we nu eindelijk doen wat we moeten doen”, aldus de wethouder.
Het goede financiële vooruitzicht zorgt er onder andere voor dat de gemeentelijke lasten voor inwoners niet meer gaan stijgen dan het inflatieniveau. En de reservepot van de gemeente wordt weer aangevuld. Wethouder Wubbo Tempel: “We hebben besloten om het overschot niet volledig uit te geven, maar ook wat achter de hand te houden voor onvoorziene kosten.”

Er is goed nieuws voor de scouting Jan Willem Friso. Er is nu financiële ruimte voor herhuisvesting aan de Sliksloot. Voor voetbalvereniging DCV en hockeyclub MHCK betekent het een nieuw hoofdveld. Nu de hand van de knip kan, is ook de langgewenste opknapbeurt van Winkelcentrum Crimpenhof een stap dichterbij. Er wordt geld vrijgemaakt om te onderzoeken wat de wensen van de ondernemers zijn en wat er daarvoor gebeuren moet. Op het gebied van mobiliteit kan er gekeken worden naar de aanleg van een rotonde op de kruising van de Koekoekstraat met de Burgemeester Aalberslaan.

Het document dat nu op tafel ligt, is een concept. De raad buigt zich op 4 november over de begroting.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten