Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Inwoners Oud-Krimpen &lsquo;verrast&rsquo; met plannen fietsstraat.</p>

Inwoners Oud-Krimpen ‘verrast’ met plannen fietsstraat.

(Foto: 123rf.com)

Inwoners Oud-Krimpen ‘verrast’ met plannen fietsstraat

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een deel van de inwoners van Oud-Krimpen is naar eigen zeggen verrast met het plan voor de aanleg van een fietsstraat tussen de Algerabrug en de Treviso.


Krimpen aan den IJssel wil een veilige fietsverbinding creëren voor fietsers van en naar de Algerabrug. De afslag naar Oud-Krimpen vanaf de Algerabrug wordt vaak gebruikt door automobilisten die richting Krimpen rijden. Dit verkeer kruist bij het Koningin Wilhelminaplein fietsers die met hoge snelheid van de Algerabrug komen. Een fietsstraat tussen de Algerabrug en de Treviso moet oplossing bieden, maar dit heeft wel gevolgen voor Oud-Krimpen. Zo wordt dan het Koningin Wilhelminaplein afgesloten voor auto’s. Automobilisten moeten dan doorrijden naar de Grote Kruising en rijden daar via de Industrieweg en de Parallelweg de wijk in. 

Wijkbewoner Cora van der Sluis van de actiegroep Oud Krimpen is teleurgesteld. Volgens haar kregen ze pas in de laatste week van september informatie in de brievenbus over het plan. Vervolgens was er vorige week maandag een informatieavond. “Het was allemaal heel kort dag en bij het ontwikkelen van de plannen zijn de inwoners niet betrokken geweest.” Op de bijeenkomst waren veel wijkbewoners aanwezig, maar zij voelden zich volgens Cora niet gehoord. 

Wethouder Anthon Timm laat weten dat er volgens hem niet te laat is gecommuniceerd over het verkeersplan. “Het is onderdeel van de werkzaamheden van de Grote Kruising en stond dus al op papier. Het plan was alleen in eerste instantie uitgesteld. Nu de werkzaamheden zo voorspoedig gaan, is de uitvoering naar voren geschoven.” 

Volgens de wethouder doet de gemeente juist erg haar best om inwoners te betrekken bij de plannen. “Daarom hebben we ook een folder verspreid en een informatieavond gehouden. De zorgen en ideeën die we gehoord hebben, worden nu uitgewerkt.” Het college hoopt eind oktober of begin november een besluit te nemen over het plan.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten