Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Jacquin en Rachel Brada van RAUW21 in Ouderkerk aan den IJssel.</p>

• Jacquin en Rachel Brada van RAUW21 in Ouderkerk aan den IJssel.

(Foto: Jordy Brada Photography)

Beleving op één bij RAUW21 in Ouderkerk aan den IJssel

  •   keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • “Iedereen kan barbecueën”, stelt Rachel Brada van RAUW21 in Ouderkerk aan den IJssel.


Sinds eind mei is aan het Zijdepark in Ouderkerk aan den IJssel RAUW21 te vinden. Hier verkopen ondernemers Jacquin en Rachel Brada alles wat met barbecueën te maken heeft. Van het vlees tot houtskool, en natuurlijk de barbecues zelf. Het avontuur begon toen Jacquin een barbecue cadeau kreeg, vertelt Rachel. “Hij heeft zich helemaal verdiept in het barbecueën en zei: Hier ga ik wat mee doen.” Het stel is gespecialiseerd in de Kamado barbecue. Rachel: “Dit concept komt uit Japan en is al duizenden jaren oud. De binnenkant van de Kamado is van keramiek. Dat zorgt voor meer garing rondom, net als in een oven.” Ingewikkeld? “Totaal niet, iedereen die een oven kan gebruiken, kan ook barbecueën met een Kamado.”

Alles wat in de winkel ligt, hebben de ondernemers eerst zelf getest. “We staan dan ook 100 procent achter de producten die we verkopen”, aldus Rachel. Er wordt ook elke dag gebarbecued door de medewerkers in de winkel. Op deze manier weten ze met welke producten er wordt gewerkt. 

De verkoop van de producten staat niet op nummer één. Rachel: “Wij vinden gastvrijheid erg belangrijk, dat is de kracht van ons bedrijf. Een bezoek aan onze winkel moet een beleving zijn.” Iedere klant krijgt daarom eerst een uitgebreide rondleiding. “We willen dat de mensen zich op hun gemak voelen, dat ze het gevoel hebben bij vrienden op visite te zijn.” 

Daar hoort gezelligheid bij, maar ook een praatje. “We kunnen onze klanten ook iets leren. Hoe gaar je een stuk vlees, welke kruiden gebruik je?” Kopen mensen een barbecue bij RAUW21, dan wordt die thuis geïnstalleerd. Met barbecues die Rachel en Jacquin verkopen, kun je overigens meer dan een lekker stuk vlees bereiden. “Ze zijn veel veelzijdiger, je kunt er bijvoorbeeld ook een appeltaart in bakken”, vertelt Rachel.

Het team van RAUW21 is heel veelzijdig. Barbecues op locatie zijn bijvoorbeeld ook mogelijk. En dan zijn er nog de toekomstplannen. Zo willen Jacquin en Rachel graag een soort food alley naast het pand creëren. “Daar kunnen we dan bijvoorbeeld workshops geven, producten presenteren en het is een plek waar mensen uit de buurt even gezellig bij elkaar komen.” Het begin daarvan is er al. Iedere zaterdag is om 15:00 uur is er een proeverij waarbij iedereen welkom is. Meer informatie over RAUW21 is te vinden op de website www.rauw21.nl.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten