Afbeelding
Foto: Wijntjes Fotografie

Straat vernoemd naar Theo Bakkers: oud-burgemeester van Ouderkerk

Algemeen 1.118 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Wethouder Ria Boere heeft maandag in Ouderkerk aan den IJssel de naam van de nieuwe straat bij de nieuwbouwlocatie op de hoek Sportlaan onthuld. 

De nieuwe straat heet Burgemeester Bakkerslaan en is vernoemd naar Theo Bakkers, die van 1986 tot 1998 burgemeester van de gemeente Ouderkerk was.

Verrast
De onthulling vond plaats in het bijzijn van Theo Bakkers, zijn familie en een aantal genodigden. De hoofdpersoon toonde zich zeer verrast door dit gebaar.

Dat er een straat naar Theo Bakkers (1933) is vernoemd is vanwege zijn grote verdienste voor de cultuurhistorie van Ouderkerk aan den IJssel en de Krimpenerwaard. Tot op de dag van vandaag is zijn betrokkenheid groot bij alles wat met historie, cultuur, archeologie en met ‘zijn’ dorp Ouderkerk aan den IJssel te maken heeft. 

Fusiegemeente
Bakkers volgde in 1986 J.G. de Zeeuw op. Hij was hiermee de eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Ouderkerk. Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak vormden met ingang van 1 januari 1986 één gemeente.

De omstandigheden waren destijds niet makkelijk: inwoners van beide IJsseldorpen lagen elkaar niet zo. Ook raakte de gemeente betrokken bij de grote landelijk bekende gif-affaire van de Zellingwijk in Gouderak. De jonge gemeente belandde hierdoor in een financiële crisis. 

Sympathie
Wethouder Boere: “Lastige zaken en taken, waar de heer Bakkers tijdens zijn hele ambtsperiode mee te maken had. Door zijn vriendelijkheid, onbaatzuchtige houding en de afwezigheid van statusgevoel verkreeg hij de sympathie van de bevolking. Achter de schermen was hij een wat eigenzinnige maar zeer noeste werker.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 5 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 7 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden