Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Cultuurcaf&eacute; Krimpen aan den IJssel.</p>

Cultuurcafé Krimpen aan den IJssel.

(Foto: Aangeleverd)

Cultuurcafé Krimpen: Het brein in beweging met muziek

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Tijdens het Cultuurcafé in Krimpen aan den IJssel op maandag 11 oktober introduceren André de Jong (RGM Nederland) en Rianne Stouten (Muziekschool Krimpen) de ‘Ronnie Gardiner Methode’ (RGM). RGM is een inspirerende manier om met muziek bezig te zijn en daarmee het brein fit te houden. 


Op deze avond wordt er live muziek gespeeld door Peter de Jong en Jan van Bijnen, docenten van Muziekschool Krimpen. Ronnie Gardiner, drummer van beroep, ontwikkelde de RGM methode om beweging, spraak en cognitie te stimuleren door oefeningen te doen op muziek. Het ritme van de muziek stimuleert je om bewegingen te maken. De RGM-methode maakt gebruik van gekleurde symbolen. Deze symbolen staan voor een bepaalde beweging en een bijbehorend woord. Dit activeert meerdere hersengebieden tegelijkertijd en verbetert op een sterke manier de conditie van de hersenen. 

Muziekschool Krimpen start in oktober een cursus gebaseerd op deze methode. De cursus is voor alle mensen die op een vrolijke en muzikale manier gezond ouder willen worden. Het Cultuurcafé vindt plaats in De Tuyter en start om 19:30 uur. Aanmelden kan via mariska@synerkri.nl of 06 8206 3970 (tijdens kantooruren). 

Het Cultuurcafé is een gezamenlijk initiatief van de culturele partners uit Krimpen aan den IJssel: het Streekmuseum Krimpenerwaard, Muziekschool Krimpen, Synerkri en Bibliotheek aan den IJssel.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten