Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Wethouder Wubbo Tempel hijst de vlag samen met de kinderen.&nbsp;</p>

Wethouder Wubbo Tempel hijst de vlag samen met de kinderen. 

(Foto: John Wijntjes)

Global Goals-vlag gehesen in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Leerlingen van basisscholen de Groeiplaneet en het Octaaf hebben vrijdagochtend samen met wethouder Wubbo Tempel de Gemeenten4GlobalGoals-vlag gehesen. Ook ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over de Global Goals.


“Met de vlag laten we zien dat we in onze gemeente ook staan achter zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen”, aldus wethouder Wubbo Tempel. Die doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties (VN). Groepen en organisaties uit de samenleving hebben hier aan mee gewerkt. Het is een wereldwijd gedeeld plan voor een wereld met een inclusieve en groene samenleving, waarin iedereen kan meedoen.

Idee indienen

De komende tijd zal de gemeente regelmatig een Global Goal onder de aandacht brengen. Daarbij worden ook voorbeelden gegeven hoe de gemeente bijdraagt aan deze Global Goal. Inwoners van Krimpen die een idee indienen om aan één van de goals bij te dragen, maken kans op een bedrag van 750 euro om dit idee te realiseren. Tot en met de klimaatweek in oktober 2022 worden er drie winnende ideeën gekozen. Kijk op www.krimpenaandenijssel.nl/Gemeenten4GlobalGoals voor meer informatie.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten