Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Afvalvrije scholen van start in Krimpen aan den IJssel.</p>

Afvalvrije scholen van start in Krimpen aan den IJssel.

(Foto: Stockfoto: 123rf.com)

Afvalvrije scholen van start in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft donderdag groen licht gegeven voor het project ‘de afvalvrije school’. Dit is het startsein is voor Cyclus NV om met basisscholen aan de slag te gaan.Een afvalvrije school is een school die zo min mogelijk afval produceert en het afval dat zij produceert voor 100 procent weet te scheiden. Dit houdt in dat de school geen restafval meer heeft. Kortom, afvalscheiding én afvalpreventie.

Stem van Krimpen diende vorig jaar een motie in over de afvalvrije scholen. Deze werd destijds bijna raadsbreed aangenomen. Fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk: “Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met het hergebruik van afval. Jong geleerd, oud gedaan.”

Tijdens de raadsvergadering van donderdag werd de motie ‘Voortgezet onderwijs afvalvrij’, ingediend door SGP, KB en Stem van Krimpen, unaniem aangenomen. Het college wordt hiermee verzocht om te onderzoeken of het project Afvalvrije scholen ook haalbaar is voor het voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel.

Wilco Slotboom-Zeedijk vervolgt: “In het eerste kwartaal 2022 krijgen we terugkoppeling of onze jongeren ook in het voortgezet onderwijs ervan bewust worden gemaakt dat veel afval een waardevolle grondstof is. Met elkaar zorgen we voor een schonere omgeving en een schoner milieu zonder restafval.”

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten