Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Gedichtenmaand Haastrecht.</p>

Gedichtenmaand Haastrecht.

(Foto: Aangeleverd)

Gedichtenroute in Haastrecht nog tot en met 3 oktober

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • Gedichtenmaand op de Hoogstraat in Haastrecht wordt een mooie traditie. Nog tot en met 3 oktober kunnen belangstellenden gedichten lezen aan de Hoogstraat in Haastrecht. Tussen Museum Paulina Bisdom van Vliet en het einde van de Hoogstraat richting Oudewater hangen 23 gedichten van 23 hedendaagse dichters aan de ramen van particulieren en winkeliers. 


De start is op Hoogstraat 154, maar de route kan ook andersom gelopen worden vanaf Hoogstraat 46. Daarmee wordt de succesvolle wandeling van vorig jaar nog eens over gedaan. Waar vorig jaar de bekende landschapsdichter Henk Kooijman (1928 - 1988) centraal stond is er nu gekozen voor gedichten van dichters uit de regio. De organisatoren vroegen dichters een gedicht te schrijven over het ons omringende polderlandschap of hun mooiste natuurgedicht aan te leveren. Maar liefst 23 dichters lieten zich inspireren door wolken, water en weilanden en verbonden hun persoonlijke ervaringen met de natuur en het landschap.

De dichters: Peter Noordhoek, Chris Bellekom, Jeffrey van Geenen, Hanneke Leroux, Jan Graafland, Ruud Broekhuizen, Wanda Micke, Teus Stouthart, Roel Botter, Julia van Ipenburg, Cindy Snoeck, Heleen Janssens, Cor van Someren, Klara Smeets, Eduard Ditmar, Bart Budding, Ton Houtman, Henk Kooijman, BartenofCornelis, Nelleke den Boer, Rob Haster, Inez Meter en Corie Grootendorst.

De titel van de wandeling ‘Tussen de weg en de wereldrand’ is ontleend aan een gedicht van Henk Kooijman. De wandelroute is een initiatief van oud polderdichter Corie Grootendorst en vormgever Emmy van Harskamp. De uitvoering van de route werd mogelijk gemaakt door kunstenaarsvereniging De Krimpener Kunstwaard en Dotter Design.
Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten