Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Sammie zoekt een nieuw thuis.
• Sammie zoekt een nieuw thuis. (Foto: Dierenopvancentrum Krimpen aan den IJssel)

Dier van de week: Sammie

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In samenwerking met Dierenopvangcentrum Krimpen vraagt Het Kontakt wekelijks aandacht voor een dier dat een nieuw thuis verdient. Deze week: Sammie.


“Sammie is een grote, knappe kater van 8 jaar”, vertelt locatiebeheerder Maribelle van Rutten. “Hij is bij ons gekomen, omdat zijn baasje door ziekte niet meer voor hem kon zorgen. Sammie kijkt graag letterlijk vanaf een hoge plek de kat uit de boom, maar als hij het vertrouwen heeft komt hij kopjes geven en voorzichtig kroelen. Maar let op: hij houdt niet van mensen die hem direct benaderen of optillen, dan haalt hij uit.”

Dierenopvangcentrum Krimpen zoekt voor Sammie een rustig huishouden met één of twee personen zonder drukte, (klein)kinderen, andere katten of honden waar hij in alle rust zichzelf mag zijn en waar er veel met hem gespeeld wordt. Van Rutten: “Hij houdt ervan om achter een verenhengel aan te rennen en ook een balletje is favoriet. We plaatsen Sammie niet bij andere katten, omdat hij dit niet gewend is. Hij woonde voorheen in een appartement en zal blij zijn met een afgezet balkon waar hij veilig in het zonnetje kan liggen.” Wie denkt dat hij of zij Sammie een fijn thuis kan bieden, kan vrijblijvend komen kennismaken. “Graag ontvangen wij vooraf een mail met uitgebreide informatie over de gezinssamenstelling, woonsituatie en eventuele eerdere ervaring met katten.” Dit kan worden gestuurd naar: krimpen@dierenbescherming.nl.

Let op: in verband met de huidige coronamaatregelen werkt Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel uitsluitend op afspraak. Zomaar langskomen is op dit moment dus niet mogelijk.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten