Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Marianka Peters

Weer ijsbaan rondom stadhuis in Gouda

  •   keer gelezen

GOUDA • Komende winter kunnen liefhebbers weer genieten van een ijsbaan rondom het stadhuis in Gouda. Nu met een extra week voor de kerstvakantie.


Volgens directeur Remko van der Hammen van Grand Canyon Events BV is het uniek in Nederland dat er middenin een stadshart rondom een historisch monument geschaatst kan worden: “Mensen komen hiervoor vanuit de wijde regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. In overleg met alle betrokken partijen wordt bekeken hoe we het stadhuis als locatie zo goed mogelijk kunnen integreren in het totale evenement.”

Corona
Net als de hele evenementenbranche heeft ook Grand Canyon de beperkende maatregelen rondom corona moeten meewegen: “Mede daarom hebben we de (horeca)tent geschrapt, maar richten we een koek & zopie-buitenterras in. Hiermee verwachten we één en ander op een veilige en verantwoorde manier doorgang te kunnen laten vinden zonder in te boeten op de kwaliteit. De afmeting van de baan -200m- zal exact hetzelfde zijn als voorgaande jaren.”

Tickets voor twee uur schaatsen zijn vanaf 6 euro verkrijgbaar. De ijsbaan staat opgesteld van woensdag 15 december t/m zondag 9 januari; de openingstijden zijn van 09.00 tot 23.00 uur.

Zie ook: www.goudseijsbaan.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten