Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Mandy van der Vlist

Discotheek Seasons definitief dicht: ‘Sneu voor de jeugd’

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Ook nu straks de discotheken weer opengaan blijven de deuren van ‘Seasons’ gesloten. De huidige uitbaters hebben het gebouw verkocht. Op de locatie aan de Opweg komen op termijn appartementen.


Als een bom sloeg het bericht van sluiting afgelopen week in. “Het is superjammer dat we moeten stoppen, zeker voor de jeugd”, vertelt Yvonne Boerboom (50). “Om grote schulden door corona te voorkomen hebben we besloten om het pand te verkopen.” 

Samen met haar man Alex en twee kinderen legden ze afgelopen jaren hun ziel en zaligheid in de Schoonhovense dansclub. “We hebben keihard gewerkt, maar ontzettend veel lol beleefd. Geweldig om elke avond met de jeugd een feestje te bouwen.”

Optredens
In 2016 werden Yvonne en Alex eigenaar van het pand en zetten ze de zaak voort onder de naam ‘Seasons 2.0’. Boerboom: “Er dreigde een verdere verschraling van uitgaansgelegenheden voor de jeugd. Op aangeven van mijn zoon hebben we de stap genomen om het te kopen. Gestart zonder horeca-ervaring, dus het was echt een sprong in het diepe.”

Door hun enthousiasme en doorzettingsvermogen runden ze het bedrijf tot het laatst toe succesvol. Niet in de laatste plaats doordat er regelmatig bekende artiesten, rappers en dj’s optraden.

Creatief
Anderhalf jaar geleden kwam de onvermijdelijke sluiting door corona. Het kwam Yvonne in eerste instantie onwerkelijk over. “De ene zaterdag was het volop feest met meer dan driehonderd bezoekers, een week later waren we dicht. De eerste week genoten we van het mooie weer en waren er redelijk gelaten onder.”

Boerboom benadrukt dat ze zeker begrip had voor de situatie. “Ik heb in mijn nabije omgeving gezien hoe ziek je ervan kunt worden.” 

Al vrij snel voelde ze aan dat deze situatie lang zou gaan duren. “Het maakt je wel creatief, zoals de online bingo die we hebben georganiseerd. Een ongekend succes.”

Appartementen
Uiteindelijk werd vorig jaar november de knoop doorgehakt om te stoppen. Het pand is onlangs verkocht aan een bouwbedrijf. Op termijn zal de disco tegen de vlakte gaan om ruimte te maken voor appartementen.

Yvonne geeft aan dat deze ontwikkeling niet ongunstig is in de bestemmingsplannen van de gemeente Krimpenerwaard. Seasons grenst aan de Spoorstraat, waar de komende jaren volop gebouwd wordt. Een disco met mogelijk overlast door jongeren past niet in het gewenste plaatje.

Dansen met Jansen
De laatste stuiptrekking waarop de eigenaren met genoegen terugdenken, is de korte (her)opening van een paar maanden geleden. Het bekende ‘Dansen met Jansen’ zorgde ervoor dat Seasons weer even als vanouds volstroomde. Toch bracht dat geen verandering in het genomen besluit.

“Nee, het is niet meer terug te draaien. Vorige week zaterdag hebben we het bericht verteld aan het personeel, daarna op social media gezet. Het is ongelooflijk hoeveel reacties we hebben gehad. Zoveel lieve berichtjes, fantastisch.”

De komende weken wordt het pand leeggeruimd voor de oplevering. Daarmee komt een definitief einde aan een generatielange uitgaansgelegenheid aan de Opweg.

Dirk Molenaar

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten